Followers

Saturday, 17 February 2018

Sarapan Pagi Dengan Smoothie Buah-buahan Untuk Kempiskan Perut Buncit

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Hai korang, cuti CNY ni buat apa?

Qiya banyak habiskan masa kat rumah je sebab malas nak keluar sementara belum on duty.

Lepas CNY ni baru nak jenguk-jenguk office, banyak jugak pending works sebelum Qiya start cuti panjang di atas sebab-sebab tertentu hari tu. Ececeh, padahal buat kerja sendiri je pun, cuti pun suka-suka hati je tak ada sapa nak bising.

Tapi nama pun kerja kan, kena la disiplin walaupun tak perlu nak report kat sapa-sapa. Inshaallah kalau tak ada apa-apa problem lepas ni boleh la Qiya fokus kerja Qiya semula. Bila gaji based on sales ni faham-faham jela kan, tak ada sales tak ada la gaji...sobsob...


cara kempiskan perut buncit, cara langsingkan badan, diet seimbang, fiber, petua kurus, petua langsing, Smoothie, Smoothie Buah-buahan, vitamin, Qiya Saad,


Bila da banyak masa kat rumah ni banyak jugak la idea dalam kepala ni. So, most of the time Qiya lepak kat dapur dan asah bakat memasak. Belajar baking cake semula sebab da 7 tahun lebih Qiya tak baking dan buat cookies.

Start sambung degree hari tu da kurang memasak, pastu buat kerja part time kat Jusco plak balik pun da tengah-tengah malam memang dapur pun tak berasap la. Balik rumah sambung buat assignment plak.


cara kempiskan perut buncit, cara langsingkan badan, diet seimbang, fiber, petua kurus, petua langsing, Smoothie, Smoothie Buah-buahan, vitamin, Qiya Saad,


Memang dulu hidup Qiya ni tunggang langgang sangat, keluar subuh balik tengah malam. Tapi tak kaya-kaya jugak! hahaha...

That's why la sekerang ni Qiya buat investment, walaupun baru nak belajar selok-belok pelaburan tapi seronok la sebab dapat peluang uruskan duit ratus-ratus ribu ringgit. Nak harap duit sendiri eermmmmm...

Bak kata orang, berkawan dengan tokey minyak wangi kita pun terpalit bau wangi tu. Kesimpulannya, berkawan dengan orang yang ada ada ni inshaallah kita pun pun akan terasa la lapang dan stabil sikit status kewangan kita nanti.


cara kempiskan perut buncit, cara langsingkan badan, diet seimbang, fiber, petua kurus, petua langsing, Smoothie, Smoothie Buah-buahan, vitamin, Qiya Saad,


Eh, lupa plak tajuk entry hari ni. Jauh sangat menyimpang. Syok plak membebel kat blog ni bila da lama tak update entry. Haha

Hari ni Qiya nak cerita pasal Sarapan Pagi Dengan Smoothie Buah-buahan Untuk Kempiskan Perut Buncit. Smoothie ni biasanya dibuat daripada buah-buahan dan sayur-sayuran. Potong dan blend je buah-buah dan sayur-sayur tu. Pastu da boleh makan. Yummy!


cara kempiskan perut buncit, cara langsingkan badan, petua kurus, petua langsing, diet seimbang, vitamin, fiber, Qiya Saad,


Kenapa smoothie buah-buahan dan sayur-sayuran ni dapat kempiskan perut buncit? Secara logiknya buah-buahan yang dah dikisar mempunyai tekstur yang halus dan kaya dengan fiber dan vitamin. Jadi ianya dapat melancarkan penghadaman. Bila sistem penghadaman dah lancar kurang la masalah sembelit. Dalam erti kata yang lain, bila buang air besar tu lawas je. Tak ada la lama sangat nak termenung dalam toilet tu kan...hehehe

Sampai sini je entry Sarapan Pagi Dengan Smoothie Buah-buahan Untuk Kempiskan Perut Buncit ni. Thanks korang sebab sudi baca blog Qiya. Kalau sudi nak minta tolong korang LIKE Page FB Qiya Saad Dot Com dan jangan lupa baca juga Senarai Harga Serunding & Popia Mini 2018 by Qiya Kitchen.

No comments:

Post a Comment