Followers

Tuesday, 20 February 2018

Menu Diet: Resepi Telur Serunding Tabur (Sprinkle Floss Eggs Recipe)

Hai korang.

Hari ni Qiya nak share beberapa menu dan resepi diet. Menu ni adalah menu Qiya setiap hari. Tapi Qiya tak diet straight tau sebab pening kepala kalau tak makan nasi, mungkin sebab Qiya da tak minum air manis agaknya.

Carbohidrate dari gula memang Qiya cut terus. Lebih seminggu rasanya Qiya tak minum air manis. So, tengahari Qiya makan nasi sikit. Pagi dan malam back to this menu.

Resepi diet Qiya ni memang simple sangat-sangat. Tak sampai 10 minit da siap prepare.


Resepi Diet, Diet seimbang, menu diet, diet atkins, makanan seimbang, telur sumber protien, serunding bilis, makanan untuk kawal berat badan, Resepi, Qiya Saad, Qiya Kitchen,


Resepi 1: Resepi Telur Serunding Tabur (Sprinkle Floss Eggs Recipe)


Bahan-bahan:-
2 biji telur rebus
1 sudu serunding bilis @qiyakitchen
sedikit serbuk lada hitam


Resepi Diet, Diet seimbang, menu diet, diet atkins, makanan seimbang, telur sumber protien, serunding bilis, makanan untuk kawal berat badan, Resepi, Qiya Saad, Qiya Kitchen,


Cara penyediaan:-
1. Hancurkan 1 biji telur rebus dan isikan dalam pinggan. Ratakan sedikit.
2. Potong 1 biji telur rebus dan susun diatas telur yang telah hancur tadi.
3. Taburkan serunding bilis dan serbuk lada hitam diatas telur sebagai perasa dan hiasan.
4. Siap untuk dihidangkan.


Resepi 2: Resepi Telur Serunding Tabur Bersama Sayur (Sprinkle Floss Eggs with Vegetable Recipe)


Bahan-bahan:-
2 biji telur rebus
1 sudu serunding bilis @qiyakitchen
1 sudu serbuk lada hitam
1 sudu mayonis #ladyschoice
1/2 biji lobak merak
sedikit brokoli
1 kuntum baby sawi
1/2 biji tomato


Resepi Diet, Diet seimbang, menu diet, diet atkins, makanan seimbang, telur sumber protien, serunding bilis, makanan untuk kawal berat badan, Resepi, Qiya Saad, Qiya Kitchen,


Cara penyediaan:-
1. Hancurkan 1 biji telur rebus dan isikan dalam pinggan. Ratakan sedikit.
2. Potong 1 biji telur rebus dan susun diatas telur yang telah hancur tadi.
3. Taburkan serunding bilis dan serbuk lada hitam diatas telur sebagai perasa dan hiasan.
4. Celur baby sawi dan brokoli dalam air mendidih.
5. Atur semua sayur dan sapukan mayonis ditepi pinggan.
6. Siap untuk dihidangkan.


Resepi 3: Resepi Telur Serunding Tabur Bersama Sayur (Sprinkle Floss Eggs with Vegetable Recipe)


Bahan-bahan:-
2 biji telur rebus
1 sudu serunding bilis @qiyakitchen
1 sudu serbuk lada hitam
2 helai Yau Mak Tam
1/2 biji tomato
beberapa hiris timun jepun


Resepi Diet, Diet seimbang, menu diet, diet atkins, makanan seimbang, telur sumber protien, serunding bilis, makanan untuk kawal berat badan, Resepi, Qiya Saad, Qiya Kitchen,


Cara penyediaan:-
1. Hancurkan 1 biji telur rebus dan isikan dalam pinggan. Ratakan sedikit.
2. Potong 1 biji telur rebus dan susun diatas telur yang telah hancur tadi.
3. Taburkan serunding bilis dan serbuk lada hitam diatas telur sebagai perasa dan hiasan.
4. Susun semua sayur ditepi pinggan.
5. Siap untuk dihidangkan.

Resepi 4: Resepi Telur Serunding Tabur Bersama Sayur (Sprinkle Floss Eggs with Vegetable Recipe)


Bahan-bahan:-
2 biji telur rebus
1 sudu serunding bilis @qiyakitchen
1 sudu serbuk lada hitam
1 sudu mayonis #ladyschoice
3 helai Yau Mak Tam
1/2 biji tomato
beberapa hiris timun jepun


Resepi Diet, Diet seimbang, menu diet, diet atkins, makanan seimbang, telur sumber protien, serunding bilis, makanan untuk kawal berat badan, Resepi, Qiya Saad, Qiya Kitchen,


Cara penyediaan:-
1. Hancurkan 2 biji telur rebus dan isikan dalam pinggan. Ratakan sedikit.
2. Taburkan serunding bilis dan serbuk lada hitam diatas telur sebagai perasa dan hiasan.
3. Susun semua sayur dan ratakan mayonis ditepi pinggan.
4. Siap untuk dihidangkan.


Resepi Diet, Diet seimbang, menu diet, diet atkins, makanan seimbang, telur sumber protien, serunding bilis, makanan untuk kawal berat badan, Resepi, Qiya Saad, Qiya Kitchen,


Bukan susah sangat pun nak jaga kesihatan kan?

Selamat mencuba korang... Sekali Rasa Payah Nak Berhenti!

Thanks sebab sudi baca blog Qiya ni. Kalau tak keberatan dan kalau korang suka dengan perkongsian dari blog Qiya ni korang boleh share mana-mana entry dan di harap korang sudi LIKE FB Page Qiya Saad Dot Com. Jangan lupa baca juga Resepi Ayam Panggang Black Pepper Bersama Sayur.

No comments:

Post a Comment