Followers

Tuesday, 9 January 2018

Majlis Pelancaran STEA - Be Gorgeous and Healthy Everyday

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Baru-baru ni Qiya sempat menghadiri sebuah Majlis Pelancaran produk STEA di Hotel Concorde Shah Alam Selangor.


stea, stea teh hijau, stea beauty, skincare, green tea, petua langsing, rawat kulit wajah, khasiat teh hijau,



Bersesuaian dengan tagline STEA iaitu Be Gorgeous and Healthy Everyday, dalam majlis tersebut STEA melancarkan produk kedua iaitu STEA BEAUTY yang terdiri daripada Serum dan juga Green Tea Soap selepas produk pertama mereka STEA Teh Hijau menembusi pasaran dalam negara.

Dalam majlis tersebut juga Qiya diberi peluang untuk merasai kenikmatan STEA Teh Hijau dan ternyata rasa teh hijau STEA memang sedap. Dan yang paling penting STEA Teh Hijau tu tak ada rasa kelat langsung tau.


stea, stea teh hijau, stea beauty, skincare, green tea, petua langsing, rawat kulit wajah, khasiat teh hijau,


Selain itu, Qiya juga dapat beramah mesra dengan founder produk STEA BEAUTY ni dan sempat la borak-borak dan tanya beliau tentang tips untuk langsingkan badan sebab pengasas produk STEA ni mempunyai masalah berat badan yang sangat ketara sebelum ni selepas beliau melahirkan anak melalui kaedah Ceaser. 

Berat badan beliau mencecah 90kg lebih masa tu dan setelah beliau mengamalkan minuman teh hijau berserta diet yang seimbang dan rutin senaman beliau dapat menurunkan berat badan kepada 69kg.

Kalau korang nak tau teh hijau asli STEA ni adalah daun teh yang didapati daripada sumber berkualiti tinggi dari Jepun yang dipilih oleh pakar-pakar bagi memastikan rasanya yang luar biasa dan menyegarkan.



stea, stea teh hijau, stea beauty, skincare, green tea, petua langsing, rawat kulit wajah, khasiat teh hijau,



Selain itu, dalam setiap uncang teh hijau asli STEA ni juga terdapat serbuk teh hijau yang disebut 'matcha' yang mempunyai manfaat untuk kesihatan dan kecantikan.

100% khasiat daun teh hijau akan kita perolehi apabila kita minum matcha disebabkan kita telah pun minum seluruh daun teh hijau tersebut yang mana serbuk matcha ni mengandungi 137 kali lebih tinggi kandungan anti oksida berbanding teh hijau biasa.


stea, stea teh hijau, stea beauty, skincare, green tea, petua langsing, rawat kulit wajah, khasiat teh hijau,


Antara manfaat yang terdapat dalam teh hijau asli STEA adalah:-


  • Mengawal berat badan
  • Meningkatkan metabolisma dan mempercepatkan pembakaran lemak
  • Melawaskan masalah pembuangan
  • Membuang kotoran dan toksin dalam badan
  • Mengawal selera makan
  • Mengurangkan kolesterol
  • Agen anti kemurungan
  • Agen anti penuaan
  • Tinggi anti oksidan
  • Menambah tenaga
  • Menghalang pengumpulan lemak dalam badan


Manakala produk yang baru dilancarakan pada hari Sabtu bersamaan 6hb Januari 2018 baru-baru ni pula adalah STEA BEAUTY. STEA BEAUTY adalah produk penjagaan kesihatan kulit wajah yang berasaskan teh hijau dan didatangkan dalam bentuk serum dan sabun bagi merawat kulit wajah yang bermasalah.


stea, stea teh hijau, stea beauty, skincare, green tea, petua langsing, rawat kulit wajah, khasiat teh hijau,


Sabun wajah STEA mengandungi serat daun teh yang bertindak sebagai skrub untuk menanggal sel kulit mati dan mengeluarkan kotoran di wajah.

Manakala serum STEA pula bertindak sebagai agen untuk merawat wajah yang rosak. Antara kandungan utamanya adalah 'extract' teh hijau, aloe vera, kolagen, stem cell apple dan banyak lagi. Tekstur serum STEA ni adalah seperti jeli dan tidak terlalu melekit, ianya sangat menyejukkan dan menyegarkan wajah ketika menggunakannya.

Antara kelebihan STEA Beauty adalah:-


  • Mengandungi anti oksidan yang tinggi bagi merawat wajah
  • Mengecutkan jerawat dengan cepat
  • Memudarkan jeragat dan parut jerawat
  • Mengecilkan pori-pori
  • Menghilangkan kulit kusam dan kasar
  • Melembapkan kulit dan menjadikan kulit tidak berminyak
  • Mengurangkan lingkaran gelap bawah mata 
  • Menjadikan tona kulit lebih sekata
  • Menganjalkan kulit wajah
  • Mengurangkan kedutan dan garis halus
  • Mencerahkan kulit dan melindungi kulit dari sunburn
  • Agen anti penuaan
  • Menanggalkan whiteheads dan blackheads

Harga STEA Teh Hijau adalah RM60 manakala STEA Beauty pula adalah RM89 sahaja.


stea, stea teh hijau, stea beauty, skincare, green tea, petua langsing, rawat kulit wajah, khasiat teh hijau,


Untuk maklumat lanjut korang boleh layari website STEA Beauty di www.steabeauty.com.my ataupun di Instagram STEA Beauty @stea_malaysia_hq.

Selain itu korang boleh juga cari maklumat berkaitan dengan testimoni produk STEA Beauty ni dengan menggunakan hashtag-hashtag seperti #stea, #steatehhijau, dan #steabeauty.

Kalau korang berminat untuk jadi agen atau stokis bagi produk STEA Beauty ni korang boleh contact pihak STEA Beauty ni terus tau!

2 comments:

  1. Makin cantik la qiya, banyak manfaat produk ni ,, dan uniknya bahan utama teh hijauu

    ReplyDelete
  2. lps ni bole try teh hijau ni sebelum ni minum teh biasa je

    ReplyDelete