Followers

Saturday, 1 April 2017

Shopping Baju Raya di Butik PH Fashion GM Klang

Hari ni aku sempat shopping baju raya kat butik PH Fashion sempena majlis pembukaan butik PH Fashion yang baru. Baju raya tu...puasa pun belum kan.


Baju Raya, Butik PH Fashion, GM Klang, Pearl Harbour, baju muslimah, baju raya 2017, baju kurung, baju fesyen 2017, fesyen 2017,  PH Fashion,


Baju Raya, Butik PH Fashion, GM Klang, Pearl Harbour, baju muslimah, baju raya 2017, baju kurung, baju fesyen 2017, fesyen 2017,  PH Fashion,


Baju Raya, Butik PH Fashion, GM Klang, Pearl Harbour, baju muslimah, baju raya 2017, baju kurung, baju fesyen 2017, fesyen 2017,  PH Fashion,


Memang rambang sangat mata ni sebab faham faham jela nama pun perempuan kan, kalau dapat pergi butik baju confirm rasa nak try semua baju yang ada kat situ sampai la kedai tutup. Hehe...


Baju Raya, Butik PH Fashion, GM Klang, Pearl Harbour, baju muslimah, baju raya 2017, baju kurung, baju fesyen 2017, fesyen 2017,  PH Fashion,


Baju Raya, Butik PH Fashion, GM Klang, Pearl Harbour, baju muslimah, baju raya 2017, baju kurung, baju fesyen 2017, fesyen 2017,  PH Fashion,


Baju Raya, Butik PH Fashion, GM Klang, Pearl Harbour, baju muslimah, baju raya 2017, baju kurung, baju fesyen 2017, fesyen 2017,  PH Fashion,


Bila aku sampai kat butik PH Fashion tadi aku terus berkenan dengan baju kurung color light purple (Lavender) ni sebab cutting dia cantik dan warna dia pun lembut je. 


Baju Raya, Butik PH Fashion, GM Klang, Pearl Harbour, baju muslimah, baju raya 2017, baju kurung, baju fesyen 2017, fesyen 2017,  PH Fashion,


Then bila da cuba memang sesuai dengan ketinggian aku dan baju ni saiz M tau, bukan S. Biasa baju kurung aku pakai saiz S tapi ngam-ngam jela dengan badan aku.


Baju Raya, Butik PH Fashion, GM Klang, Pearl Harbour, baju muslimah, baju raya 2017, baju kurung, baju fesyen 2017, fesyen 2017,  PH Fashion,


Untuk pengetahuan semua, butik PH Fashion ni da pun beroperasi selama 10 tahun dan pengalaman yang luas dalam bidang fesyen muslimah membuatkan jenama PH Fashion semakin kukuh.


Baju Raya, Butik PH Fashion, GM Klang, Pearl Harbour, baju muslimah, baju raya 2017, baju kurung, baju fesyen 2017, fesyen 2017,  PH Fashion,


Selain baju kurung, banyak lagi design lain yang ada dijual di butik PH Fashion ni seperti blouse, jubah, palazo, skirt labuh, kimono, dan sebagainya. Baju Kimono yang warna peach kat bawah ni memang awal-awal lagi aku da aim sebab sekarang kan trend kimono dan off course sebab yang paling utama adalah design nya yang cantik, simple, dan nampak urban style. 


Baju Raya, Butik PH Fashion, GM Klang, Pearl Harbour, baju muslimah, baju raya 2017, baju kurung, baju fesyen 2017, fesyen 2017,  PH Fashion,


Baju blouse kimono ni sesuai digayakan dalam pelbagai gaya mengikut kesesuaian majlis contohnya boleh pakai untuk dinner, so match kan la baju kimono ni dengan pelbagai jenis skirt. Kalau suka gaya tradisional pakai la dengan skirt batik dan kalau nak pergi majlis casual boleh pakai dengan seluar jeans atau palazo ke kan.


Baju Raya, Butik PH Fashion, GM Klang, Pearl Harbour, baju muslimah, baju raya 2017, baju kurung, baju fesyen 2017, fesyen 2017,  PH Fashion,


Lokasi butik PH Fashion ni bertempat di B-G-98,99 & 100, Block B, GM Klang.

Selain dekat Block B, Block A (A-2-126) GM Klang, butik PH Fashion ni juga terdapat di shoplot Pearl Harbour Jalan Merlimau bersebelahan dengan KWC (bahagian luar bangunan KWC), Kuala Lumpur.


Baju Raya, Butik PH Fashion, GM Klang, Pearl Harbour, baju muslimah, baju raya 2017, baju kurung, baju fesyen 2017, fesyen 2017,  PH Fashion,


Baju Raya, Butik PH Fashion, GM Klang, Pearl Harbour, baju muslimah, baju raya 2017, baju kurung, baju fesyen 2017, fesyen 2017,  PH Fashion,


Selain itu, terdapat banyak lagi butik PH Fashion ni dekat KCW tapi menggunakan nama lain seperti Sara Fashion, Charming Fashion, dan Rita Fashion.


Baju Raya, Butik PH Fashion, GM Klang, Pearl Harbour, baju muslimah, baju raya 2017, baju kurung, baju fesyen 2017, fesyen 2017,  PH Fashion,


Baju Raya, Butik PH Fashion, GM Klang, Pearl Harbour, baju muslimah, baju raya 2017, baju kurung, baju fesyen 2017, fesyen 2017,  PH Fashion,


Baju Raya, Butik PH Fashion, GM Klang, Pearl Harbour, baju muslimah, baju raya 2017, baju kurung, baju fesyen 2017, fesyen 2017,  PH Fashion,


Head Quarters butik PH Fashion ni pula adalah bertempat di Kenanga Wholesale City (KWC), tingkat 17.


Baju Raya, Butik PH Fashion, GM Klang, Pearl Harbour, baju muslimah, baju raya 2017, baju kurung, baju fesyen 2017, fesyen 2017,  PH Fashion,


Baju Raya, Butik PH Fashion, GM Klang, Pearl Harbour, baju muslimah, baju raya 2017, baju kurung, baju fesyen 2017, fesyen 2017,  PH Fashion,


Baju Raya, Butik PH Fashion, GM Klang, Pearl Harbour, baju muslimah, baju raya 2017, baju kurung, baju fesyen 2017, fesyen 2017,  PH Fashion,


Baju Raya, Butik PH Fashion, GM Klang, Pearl Harbour, baju muslimah, baju raya 2017, baju kurung, baju fesyen 2017, fesyen 2017,  PH Fashion,


Baju Raya, Butik PH Fashion, GM Klang, Pearl Harbour, baju muslimah, baju raya 2017, baju kurung, baju fesyen 2017, fesyen 2017,  PH Fashion,


Pembelian juga boleh dilakukan secara online di beberapa platform seperti dibawah.

Website: www.pearlharbour.com.my.
Facebook Page: PH Fashion
Instagram: @phfashion_official

Terima kasih kerana membaca entry Shopping Baju Raya di Butik PH Fashion GM Klang ini.

2 comments:

  1. Assalamualaikum, nak kata awal sangat shoping baju raya macam tak, tapi puasa belum lagi. hehehehe... teknik yang bagus untuk elak kelam kabut shoping last minit ni...

    ReplyDelete
  2. amboi.. kemahen dia.. hee~ best kan shopping kat Pearl Harbour.. kakak pun selalu beli baju kat situ jek.. tak ralat sangat perabis 2 - 3 ratus untuk 4- 5 pasang baju..

    ReplyDelete