Followers

Saturday, 29 October 2016

Minyak Herba Asmak Penawar Mujarab Penyakit Asma, Lelah, Semput, Selsema dan Batuk Berkahak

Penyakit asma atau lelah biasanya akan datang beserta dengan semput, batuk kronik yang berpanjangan dan juga berkahak. Penyakit asma, lelah, atau semput ini boleh menyerang sesiapa saja tak kira orang dewasa, kanak-kanak, bayi, ibu mengandung dan sebagainya.


Minyak Herba Asmak Penawar Mujarab Penyakit Asma, Lelah, Semput, Selsema dan Batuk Berkahak


Punca utama penyakit asma, lelah, semput, atau batuk berkahak ini adalah disebabkan oleh penyempitan saluran pernafasan yang menyukarkan penghidap penyakit asma ini untuk bernafas secara normal. 


Minyak Herba Asmak Penawar Mujarab Penyakit Asma, Lelah, Semput, Selsema dan Batuk Berkahak


Antara faktor-faktor yang boleh mengakibatkan gangguan pernafasan  ini adalah kerana udara sekeliling yang tercemar dengan gas karbon dioksida seperti asap-asap rokok atau asap dari pembakaran bahan api termasuklah asap kenderaan, kilang-kilang, pembakaran terbuka dan sebagainya.


Minyak Herba Asmak Penawar Mujarab Penyakit Asma, Lelah, Semput, Selsema dan Batuk Berkahak


Selain itu, cuaca yang sejuk seperti di musim tengkujuh sekarang ni dan juga penyaman udara yang dipasang dengan suhu minimun 16 darjah celcius dalam tempoh yang lama pun boleh mengakibatkan serangan penyakit asma atau lelah ni.


Minyak Herba Asmak Penawar Mujarab Penyakit Asma, Lelah, Semput, Selsema dan Batuk Berkahak


Dan tidak dinafikan, alahan atau alergi terhadap makanan seperti jeruk buah-buahan juga boleh mengakibatkan lelah yang sangat kronik seperti apa yang terjadi pada aku kalau terlebih makan jeruk buah-buahan ni.


Minyak Herba Asmak Penawar Mujarab Penyakit Asma, Lelah, Semput, Selsema dan Batuk Berkahak


Antara rawatan yang mujarab untuk merawat penyakit asma, lelah, semput, selsema, batuk berkahak dan sebagainya ini adalah dengan mengamalkan penggunaan Minyak Herba Asmak keluaran syarikat Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd secara konsisten.


Minyak Herba Asmak Penawar Mujarab Penyakit Asma, Lelah, Semput, Selsema dan Batuk Berkahak


Selain mampu merawat penyakit asma, lelah, semput, batuk, kahak, dan selsema Minyak Herba Asmak ini juga sesuai digunakan untuk merawat pelbagai penyakit lain seperti:-

* sakit gigi
* sakit kepala
* senggugut
* migrain
* resdung
* sembelit
* buasir
* melancarkan peredaran darah
* luka
* gatal
* terkena api
* lenguh, dan
* bengkak


Minyak Herba Asmak Penawar Mujarab Penyakit Asma, Lelah, Semput, Selsema dan Batuk Berkahak


Harga sebotol minyak Herba Asmak yang mempunyai isipadu sebanyak 30ml ini adalah RM39 sahaja. Mungkin korang rasa macam mahal sangat je kan? Tapi manfaat Minyak Herba Asmak ni sesuai digunakan untuk merawat pelbagai jenis penyakit, tidak hanya untuk merawat asma, lelah,semput, selsema, dan batuk berkahak sahaja dan ianya juga sesuai digunakan oleh seisi keluarga seawal usia bayi yang baru di lahirkan, kanak-kanak, ibu mengandung, orang dewasa, orang tua dan sesiapa sahaja yang ingin kekal sihat sepanjang masa dengan izin-Nya.


Minyak Herba Asmak Penawar Mujarab Penyakit Asma, Lelah, Semput, Selsema dan Batuk Berkahak


Antara bahan-bahan asas yang digunakan dalam Minyak Herba Asmak ini adalah minyak zaitun, minyak kelapa dara, Habbatus Sauda, dan gamat.


Minyak Herba Asmak Penawar Mujarab Penyakit Asma, Lelah, Semput, Selsema dan Batuk Berkahak


Untuk sebarang maklumat dan pembelian sila hubungi Hotline HQ Minyak Herba Asmak Mujarab Sdn Bhd di talian 019 - 970 8897 atau sila layari website rasmi pengedar Minyak Herba Asmak di www.penawarasma.com.my.

Selain itu, Minyak Herba Asmak ini boleh juga dibeli terus dari mana-mana media sosial seperti yang dinyatakan kat bawah ni.

INSTAGRAM: @mham.sdnbhd
FB Page: Penawar Asma Mujarab

Terima kasih kerana membaca entry Minyak Herba Asmak Penawar Penyakit Asma, Lelah, Semput, Selsema, dan Batuk Berkahak ini.

Friday, 28 October 2016

Bakar 320 Kalori dengan Melakukan Senaman Kardio Selama 1 Jam

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Balik dari kelas petang tadi sempat la aku bakar 320 kalori dengan melakukan senaman kardio selama satu jam. Senaman kardio yang aku maksudkan adalah kombinasi senaman berjalan dan berlari di atas treadmill.

Kat bawah ni adalah sebuah calculator online dari website calculator.net yang bertujuan untuk mengira berapa jumlah kalori yang diperlukan oleh tubuh kita dalam masa satu hari. 

Maklumat yang diperlukan adalah umur, tinggi, dan berat. Kalau guna US Units kena key in data berat dalam unit pounds (lbs) dan ukuran tinggi dalam unit feet dan inches. Kalau guna Metric Units plak just key in data berat dalam unit Kilogram (kg) dan ukuran tinggi dalam unit centimeter (cm).


Bakar 320 Kalori dengan Melakukan Senaman Kardio Selama 1 Jam


Perkara asas yang perlu di ambil perhatian sebelum mengamalkan sesuatu diet adalah jumlah kalori dalam setiap hidangan. Sebagai contoh dalam gambar-gambar kat bawah yang aku ambil dari www.jomdiet.com ni terdapat beberapa kategori makanan antaranya adalah jenis makanan buah-buahan, minuman, jenis makanan rutin, jenis lauk-lauk, dan jenis kuih-muih. 


Bakar 320 Kalori dengan Melakukan Senaman Kardio Selama 1 Jam


Bakar 320 Kalori dengan Melakukan Senaman Kardio Selama 1 Jam


Bakar 320 Kalori dengan Melakukan Senaman Kardio Selama 1 Jam


Setiap hidangan mempunyai jumlah kalori yang berbeza. Jadi dengan adanya jadual jumlah kalori ini kita boleh kawal pengambilan kalori atau calories intake ni supaya matlamat diet kita tercapai contohnya kalau nak kuruskan badan mungkin boleh dapatkan beberapa cara dari Tips Kuruskan Badan Tanpa Perlu Berlapar ni.


Bakar 320 Kalori dengan Melakukan Senaman Kardio Selama 1 Jam


Bakar 320 Kalori dengan Melakukan Senaman Kardio Selama 1 Jam


Gambar kat bawah ni plak adalah jadual calories burning rate of common exercises selama satu jam mengikut berat badan seseorang dalam unit pounds (lbs). Untuk convert dari unit lbs ke kg darab je dengan 0.45359237 sebab 1 lbs = 0.45359237 kg.


Bakar 320 Kalori dengan Melakukan Senaman Kardio Selama 1 Jam


Setiap senaman akan menyumbangkan jumlah pembakaran kalori yang berbeza bergantung kepada berapa berat seseorang tu. Sebagai contoh, seseorang yang mempunyai berat badan 125 lbs melakukan senaman berjalan selama satu jam akan membakar sebanyak 240 kalori berbanding 480 kalori jika melakukan senaman berlari.

Wednesday, 26 October 2016

Segmen Bloglist November Blog Seindahcerita

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Lama betul aku tak join mana-mana segmen atau giveaway yang dianjurkan oleh Blogger. Mana tak nya sekarang ni aku banyak fokus pada event-event dan advertorial. Dengan assignment nya lagi bersepah. Ni pun baru je siapkan satu. Banyak lagi yang tunggu turn. Cuma tuan empunya diri ni da tak larat nak hadap. I was exhausted!


Segmen Bloglist November Blog Seindahcerita
Klik gambar untuk join segmen ini


Tadi saja usha-usha segmen-segmen yang dianjurkan oleh rakan-rakan blogger that's why la aku join Segmen Bloglist November Blog Seindahcerita ni. Lagipun syarat-syaratnya tak susah pun. Buat simple entry dan follow semua media sosial yang dinyatakan kat tuan punya blog.

Tuesday, 25 October 2016

Join Bandoru Store Contest and Win LV Beg, Macbook and iPad Air 2

Hello guys!

How long you didn't get free branded stuff or winning lucky draw?

Hahaha...

Join Bandoru Store Contest dan Win LV Beg, Macbook and iPad Air 2

If you guys feeling frustrated because you quite unlucky to win any lucky draw during your annual company dinner like what your colleague get HERE and now you can join this Bandoru Store Contest to stand a chance to Win LV Bag, Macbook and iPad Air 2.

This Bandoru Store Contest is in conjunction with the grand opening of Bandoru Store that will be launch on 5th & 6th November 2016 (Saturday and Sunday) starting on 9am to 10pm and the Bandoru Store address that stated below you can find through Google Maps and Waze if you guys not familiar with Shah Alam areas.

Bandoru Store,
PT7, Federal Highway,
Batu 3, 40150 Shah Alam, Selangor.

During the launching event of this Bandoru Store on 5th & 6th November 2016 you guys can get 20% off offer coupon for all preloved items available at the store. 


Join Bandoru Store Contest dan Win LV Beg, Macbook and iPad Air 2


So, HURRY...Don't miss this offer only at Bandoru Store launching event and again you can join the Bandoru Store Contest as well to stand a chance to win LV Bag, Macbook, iPad Air 2.

Sunday, 23 October 2016

MotoGP Michelin Australian Motocycle Grand Prix 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Bagi peminat sukan Moto GP yang mengikuti perkembangan terkini, aku yakin masing-masing ada rider kegemaran sendiri kan. Kalau tanya sapa rider favourite aku, for sure la aku akan jawab Valentino Rossi. Hehehe...

Okey...

Kat bawah ni adalah keputusan perlumbaan Moto GP semalam (23hb Oktober 2016) yang berlangsung di Phillip Island Grand Prix Circuit, Australia.

Tempat pertama Cal Crutchlow dari LCR Honda, diikuti Valentino Rossi yang menduduki tempat kedua dari Movistar Yamaha MotoGP, dan seterusnya tempat ketiga adalah Meverick Vinales dari team Suzuki Ecstar.

MotoGP Michelin Australian Motocycle Grand Prix 2016


Kalau kita flash back perlumbaan Moto GP di Twin Ring Motegi Japan yang lepas, rider kesukaan ramai Valentino Rossi ni telah jatuh pada lap ke 15 dan terpaksa keluar dari perlumbaan. Manakala dalam perlumbaan MotoGP Michelin Australian Motorcycle Grand Prix di Phillip Island Grand Prix Circuit ni Jorge Lorenzo dan Marc Marquez telah jatuh di litar dan terpaksa mengakhiri perlumbaan tersebut.

Kat bawah ni ada gambar litar Phillip Island Grand Prix dengan maklumat ringkas seperti jarak litar, lebar litar, bilangan selekoh dan sebagainya.


MotoGP Michelin Australian Motocycle Grand Prix 2016



MotoGP Michelin Australian Motocycle Grand Prix 2016


Perlumbaan MotoGP seterusnya tinggal dua race je lagi untuk tahun 2016 ni. Race ke-17 Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix yang akan berlangsung di Sepang International Circuit, Malaysia pada 30hb Oktober 2016 dan final race iaitu perlumbaan MotoGP yang ke 18 Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana di Comunitat Valenciana Ricardo Tormo, Spain pada 13hb November 2016.


MotoGP Michelin Australian Motocycle Grand Prix 2016


Semua maklumat ni korang boleh dapatkan di www.motogp.com

Saturday, 22 October 2016

Modest Kuala Lumpur Fashion Week 2016 (KLMFW) Model Casting

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Semalam aku diberi satu peluang dan kesempatan untuk menyertai Model casting untuk Modest Kuala Lumpur Fashion Week 2016 (KLMFW2016) yang bertempat di IOI City Mall Putrajaya. Ini adalah pengalaman pertama aku untuk model casting ni. Sebelum ni aku cuma sertai casting untuk iklan komersial TVC. Dan apa yang aku lalui dan juga dari pemerhatian aku sepanjang tempoh casting semalam banyak cabaran yang perlu ditempuhi untuk sampai ke tahap ni.


Modest Kuala Lumpur Fashion Week 2016 (KLMFW) Model Casting


Untuk casting KLMFW2016 ni simple je bagi aku sebab ada 2 rounds catwalk je. First thing kena perkenalkan diri dan seterusnya catwalk untuk 2 pusingan. Juri yang menilai kitorang tu dari Base Model dan Base Model ni pun ada menawarkan kelas modelling bagi sesiapa yang berminat untuk jadi model. Perlu diingat ye walaupun aku cakap casting ni simple je tapi korang bukannya boleh datang bodoh-bodoh macam tu je at least kena tau basic catwalk dan pose.


Modest Kuala Lumpur Fashion Week 2016 (KLMFW) Model Casting


Aspek kekuatan dalaman ataupun keyakinan diri yang tinggi sangat penting bagi menceburi industri peragaan ni. Tanggungjawab seorang model atau peragawati bukan sekadar memperagakan pakaian designer-designer terkemuka tapi lebih dari itu. Cara dan gaya pembawakan seseorang model tu akan menampakkan betapa esklusif nya sesuatu rekacipta pakaian tersebut.


Modest Kuala Lumpur Fashion Week 2016 (KLMFW) Model Casting


Bagi gadis-gadis atau wanita-wanita diluar sana yang berminat untuk meningkatkan keyakinan diri, memperbaiki penampilan dalaman dan luaran serta mempelajari tentang cara komunikasi yang berhemah boleh la sertai model casting KLMFW2016 ni yang masih berlansung di IOI City Mall Putrajaya sehingga pukul 7 malam hari ini.




Antara senaman yang boleh dilakukan untuk shape kan atau pun toning bentuk badan serta menguatkan otot dalaman adalah senaman Yoga macam dalam video kat atas ni. Dan untuk mencapai bentuk badan yang ideal, rules yang harus dipatuhi adalah WORK HARD dan EAT CLEAN. Selain itu, banyak lagi video workouts dalam Youtube tu untuk dapatkan bentuk badan yang cantik dan potongan badan menarik persis model.

Sunday, 16 October 2016

Keputusan Perlumbaan Moto GP di Twin Ring Motegi Japan

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Semalam siapa yang tengok Moto GP race ke 15 iaitu Motul Grand Prix of Japan yang berlangsung di Twin Ring Motegi mesti tau ada dua orang rider top yang jatuh dalam perlumbaan semalam kan? Kalau korang tak tau meh sini aku nak bagitau.


Sumber


Keputusan Perlumbaan Moto GP di Twin Ring Motegi Japan
Sumber


Antara rider yang jatuh semalam adalah Valentino Rossi. Valentino Rossi jatuh masa laps ke 18 dan sekaligus terpaksa berhentikan perlumbaan Moto GP nya dan memberi peluang kepada Marc Marquez untuk menjuarai perlumbaan dengan catatan masa 42' 34.610.


Keputusan Perlumbaan Moto GP di Twin Ring Motegi Japan


Keputusan Perlumbaan Moto GP di Twin Ring Motegi Japan


Dalam perlumbaan Moto GP di Twin Ring Motegi Japan semalam kesemuanya ada 22 orang pelumba tak termasuk Dani Pedrosa. Dani Pedrosa tidak menyertai perlumbaan ni kerana mengalami kecederaan yang serius.

Losyen Tangan & Badan Jenama New & Trendy

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Losyen tangan dan badan jenama New & Trendy ni bukan la satu jenama yang asing bagi gadis-gadis atau wanita-wanita seperti aku.

Aku mula pakai losyen tangan dan badan jenama New & Trendy ni dari umur aku belasan tahun lagi. Sekali pakai terus jatuh cinta sebab bau dia wangi sangat-sangat. 


Losyen Tangan & Badan Jenama New & Trendy


Kelmarin masa tengah shopping dekat Giant Bukit Tinggi Klang aku tak ada intention pun nak beli losyen New & Trendy ni. Da lupa da pun sebenarnya sebab tak ada iklan brand New & Trendy ni kat dalam tv.

Kebetulan je masa tu aku tengah cari shower yang ada bau bunga rose dan tiba-tiba terpandang plak satu shower ni yang ada gambar bunga rose kat sticker botol dia. 


Losyen Tangan & Badan Jenama New & Trendy


Tengok brand rupanya New & Trendy. Apa lagi aku pun ambil jela sebab aku pernah pakai losyen dia. Memang wangi sangat. Favourite lotion la senang cite. Hehehe

Tuesday, 11 October 2016

Mama Muda Juice (MMJ) Meningkatkan Tenaga Dalaman Wanita

Setiap wanita mempunyai impian untuk kelihatan cantik sempurna luar dan dalam. Ramai orang cakap cantik tu subjektif. Tapi kecantikan sebenar seseorang wanita itu akan terserlah jika seseorang tu mempunyai keyakinan diri yang tinggi.

Keyakinan diri bukan boleh dimiliki dalam masa satu hari. Ianya perlu dibina. Bagaimana untuk membina keyakinan diri jika aspek dalaman seseorang wanita tu tak terjaga dengan rapi? Salah satu caranya sudah tentu lah dengan pengambilan supplement secara berterusan.


Mama Muda Juice (MMJ) Meningkatkan Tenaga Dalaman Wanita


Supplement yang aku maksudkan kat sini adalah produk minuman campuran botani Mama Muda Juice + Stevia (MM Juice) keluaran La Reena Rich Health & Beauty yang diformulasikan dari bahan-bahan semulajadi seperti kurma, delima, pueraria mirifica, kacip Fatimah, manjakani, akar serapat, kolagen, kunyit, halia, dan mas cotek.

Siapa je yang boleh ambil minuman campuran botani MM Juice ni? MM Juice ni sesuai diminum oleh remaja seawal usia 19 tahun dan wanita-wanita yang mempunyai masalah-masalah seperti berikut:-

* Masalah vagina longgar/ kentut vagina
* Lemah tenaga dalaman
* Keputihan
* Gatal-Gatal di Miss V
* Period tidak teratur
* Lemak berkumpul
* Kurang susu
* Semua aset makin kendur
* Kerap kebas kaki dan tangan
* Kerap letih/ lesu
* Banyak angin/ tidak lawas angin
* Kulit semakin kendur
* Kulit tidak sekata


Mama Muda Juice (MMJ) Meningkatkan Tenaga Dalaman Wanita


Kenapa setiap wanita perlu mengamalkan minuman campuran botani Mama Muda Juice + Stevia ni? Apa akan jadi kalau seorang perempuan yang berstatus isteri dan juga ibu kepada beberapa orang anak ni biarkan je diri dia nampak selekeh, tak terurus, dan lemah je tak bertenaga. Agak-agak suami dia tu suka tak jeling-jeling perempuan-perempuan cantik dan bergetah kat luar sana tu?

Pastu mula la nak bercerai berai puncanya isteri dia tak cantik, gemuk, nampak lebih tua dari suami, tak ada stamina untuk 'bersama' suami dan macam-macam lagi. Yang paling kesiannya anak-anak yang tak bersalah tu jadi mangsa penceraian diorang ni.

So, sapa yang perlu dipersalahkan dalam hal ni?

Tak susah pun sebenarnya. Cuma perlu mengamalkan minuman campuran botani Mama Muda Juice + Stevia (MM Juice) ni secara konsisten 10ml pagi sebelum sarapan dan 10ml malam sebelum tidur inshaallah hasil dia pasti memuaskan.

Macam aku dulu tak ada stamina langsung, tercungap-cungap la kalau panjat tangga kat uitm tu. Jenuh nak sampai kat tempat yg aku nak tuju tu...

Tapi bila da seminggu aku amalkan minuman campuran botani Mama Muda Juice + Stevia ni cepat je aku panjat tangga kt uitm yg berbukit-bukit tu. Tak ada semput-semput dan cungap-cungap semua tu.

Memang terasa bertambah tenaga dalaman ni. Korang memang patut cuba minuman campuran botani Mama Muda Juice + Stevia ni tau. Pembelian boleh dilakukan secara atas talian di laman web www.mamamudajuice.com atau di facebook MM Juice.


Mama Muda Juice (MMJ) Meningkatkan Tenaga Dalaman Wanita



Selain tu korang boleh juga terus hubungi atau whatsapp di talian 019‑2912424‬ dan nyatakan kod promosi MMQiya untuk mendapatkan 2 botol MM Juice dengan harga PROMOSI RM150 sah sehingga 30 November 2016.

Promosi meletup ni hanya untuk 10 pelanggan pertama yang menggunakan kod promosi MMQiya dan korang jimat RM48 tau.

Thursday, 6 October 2016

Resepi Kek Batik Marie



Bahan-bahan:-

1 mangkuk milo
1 buku buttercup
1/2 tin susu pekat
1 pek biskut marie




Cara-cara penyediaan:-

Cairkan buttercup dalam periuk. Masukkan susu dan gaul sebati. Campurkan dengan milo, gaul sehingga cair dan pastikan tak berketul.

Kemudian, patahkan biskut kepada 4 bahagian dan gaulkan dalam campuran bahan-bahan yang telah dicairkan tadi. Tekankan dengan belakang sudu supaya kek mampat.

Simpan dalam peti sejuk sekurang-kurangnya selama 4 jam. Selepas tu, keluarkan dari peti sejuk dan biarkan setengah jam sebelum potong.
Kek batik marie sedia untuk dihidangkan.

Selamat mencuba!