Followers

Thursday, 28 April 2016

Cara Mudah dan Cepat Untuk Dapatkan Gambar Yang Cantik

Kalau dulu nak dapatkan sekeping je gambar yang cantik bukan main susah lagi. Ber jam-jam posing macam-macam gaya tapi semua hampeh. Menyakitkan hati lagi ada la. So, sekarang aku nak share cara mudah dan cepat untuk dapatkan gambar yang cantik-cantik. Tapi sebelum tu korang scroll la dulu 25 keping gambar aku ni. Ni gambar-gambar masa dekat event Beauty Blogger Meet Up 2016 anjuran Favful dan TheWriteUp pada 24hb April 2016 yang diadakan di The Canvas Damansara baru-baru ni.


Favful, Stay Favful, TheWriteUp, Beauty Blogger Meet Up 2016, Beauty Blogger, Qiya, Qiya Saad


Favful, Stay Favful, TheWriteUp, Beauty Blogger Meet Up 2016, Beauty Blogger, Qiya, Qiya Saad


Favful, Stay Favful, TheWriteUp, Beauty Blogger Meet Up 2016, Beauty Blogger, Qiya, Qiya Saad


Favful, Stay Favful, TheWriteUp, Beauty Blogger Meet Up 2016, Beauty Blogger, Qiya, Qiya Saad


Favful, Stay Favful, TheWriteUp, Beauty Blogger Meet Up 2016, Beauty Blogger, Qiya, Qiya Saad


Favful, Stay Favful, TheWriteUp, Beauty Blogger Meet Up 2016, Beauty Blogger, Qiya, Qiya Saad


Favful, Stay Favful, TheWriteUp, Beauty Blogger Meet Up 2016, Beauty Blogger, Qiya, Qiya Saad


Favful, Stay Favful, TheWriteUp, Beauty Blogger Meet Up 2016, Beauty Blogger, Qiya, Qiya Saad


Favful, Stay Favful, TheWriteUp, Beauty Blogger Meet Up 2016, Beauty Blogger, Qiya, Qiya Saad


Favful, Stay Favful, TheWriteUp, Beauty Blogger Meet Up 2016, Beauty Blogger, Qiya, Qiya Saad


Favful, Stay Favful, TheWriteUp, Beauty Blogger Meet Up 2016, Beauty Blogger, Qiya, Qiya Saad


Favful, Stay Favful, TheWriteUp, Beauty Blogger Meet Up 2016, Beauty Blogger, Qiya, Qiya Saad


Favful, Stay Favful, TheWriteUp, Beauty Blogger Meet Up 2016, Beauty Blogger, Qiya, Qiya Saad


Favful, Stay Favful, TheWriteUp, Beauty Blogger Meet Up 2016, Beauty Blogger, Qiya, Qiya Saad


Favful, Stay Favful, TheWriteUp, Beauty Blogger Meet Up 2016, Beauty Blogger, Qiya, Qiya Saad


Favful, Stay Favful, TheWriteUp, Beauty Blogger Meet Up 2016, Beauty Blogger, Qiya, Qiya Saad


Favful, Stay Favful, TheWriteUp, Beauty Blogger Meet Up 2016, Beauty Blogger, Qiya, Qiya Saad


Favful, Stay Favful, TheWriteUp, Beauty Blogger Meet Up 2016, Beauty Blogger, Qiya, Qiya Saad


Favful, Stay Favful, TheWriteUp, Beauty Blogger Meet Up 2016, Beauty Blogger, Qiya, Qiya Saad


Favful, Stay Favful, TheWriteUp, Beauty Blogger Meet Up 2016, Beauty Blogger, Qiya, Qiya Saad


Favful, Stay Favful, TheWriteUp, Beauty Blogger Meet Up 2016, Beauty Blogger, Qiya, Qiya Saad


Favful, Stay Favful, TheWriteUp, Beauty Blogger Meet Up 2016, Beauty Blogger, Qiya, Qiya Saad


Favful, Stay Favful, TheWriteUp, Beauty Blogger Meet Up 2016, Beauty Blogger, Qiya, Qiya Saad


Favful, Stay Favful, TheWriteUp, Beauty Blogger Meet Up 2016, Beauty Blogger, Qiya, Qiya Saad


Favful, Stay Favful, TheWriteUp, Beauty Blogger Meet Up 2016, Beauty Blogger, Qiya, Qiya Saad


Cantik kan...

So, nak tau macam mana aku boleh dapatkan gambar yang cantik banyak-banyak macam ni? Senang je..sebenarnya ni hasil dari rakaman sesi temubual aku dengan Ms Fonny iaitu Beauty Project Manager untuk event Favful ni. Caranya aku play dan pause video ni setiap saat. Then aku screen shot sampai habis video ni. Lepas tu aku pilihlah gambar-gambar yang aku rasa cantik. Senangkan? Dalam beberapa minit je aku boleh dapat 25 keping yang superb. Nak bagi orang lain tengok pun rasa confident sangat. So, korang tak payah susah-susah lagi fikir macam mana nak pose bagi gambar nampak cantik. Ikut je macam yang aku buat ni.

Gambar-gambar ni semua aku da muatkan dalam video dan video asal acah-acah temu bual retis ni pun ada. Boleh tengok kat bawah ni...:)







Sebelum terlupa Favful ini adalah sebuah applikasi mudah alih yang baru saja dilancarkan awal tahun ini. Ianya direka khas untuk wanita yang ingin tampil cantik tetapi tidak tahu produk apa yang patut digunakan dan produk jenama apa yang sesuai dengan kulit mereka. Jadi Favful ini adalah satu platform di mana ramai penasihat kecantikan (Virtual Beauty Advisor) ataupun penulis blog menulis review tentang apa-apa saja produk yang berkaitan dengan kecatikan wanita dan daripada review tersebut korang boleh menilai keberkesanan sesuatu produk itu. Untuk menggunakan applikasi Favful ini korang boleh download di Google Play Store ataupun boleh terus pergi ke laman web www.stayfavful.com ini untuk maklumat yang lebih terperinci.

Terima kasih kepada Silky Girl kerana menaja event Beauty Blogger Meet Up 2016 ini. Semoga Stay Favful and TheWriteUp terus sukses. 

Monday, 25 April 2016

Review Restoran: Kafeteria Aunty Tartlets di Seremban 2, Negeri Sembilan.

Aunty Tartlets, Qiya, Qiya Saad, restoran


Jika melihat pada nama, mungkin ramai yang menyangka bahawa Kafeteria Aunty Tartlets yang terletak di Seremban 2 ini hanya menjual Flavored Cheese Tart, Muffin Fruit Tart, cupcakes, cakes, brownies, eclaires, Creampuff Shepherd's Pie dan semua menu yang berkaitan dengan cake and bakeries je. Tapi sebenarnya di Kafeteria Aunty Tartlets ini ada menjual masakan goreng panas dan menu makanan yang terdapat di negara Eropah seperti kuey teow goreng, Aglio Olio, Cantonese kuey teow, Spaghetti Bolognese, Spaghetti Carbonara, dan Lasagna.


Aunty Tartlets, Qiya, Qiya Saad, restoran


Aunty Tartlets, Qiya, Qiya Saad, restoran


Aunty Tartlets, Qiya, Qiya Saad, restoran


Aunty Tartlets, Qiya, Qiya Saad, restoran


Aunty Tartlets, Qiya, Qiya Saad, restoran


Aunty Tartlets, Qiya, Qiya Saad, restoran


Aunty Tartlets, Qiya, Qiya Saad, restoran


Aunty Tartlets, Qiya, Qiya Saad


Aunty Tartlets, Qiya, Qiya Saad


Aunty Tartlets, Qiya, Qiya Saad


Aunty Tartlets, Qiya, Qiya Saad


Aunty Tartlets, Qiya, Qiya Saad


Selain itu, nasi lemak juga ada di jual di sini dan harganya pula sangat-sangat murah iaitu cuma RM1.00 je sebungkus. Manakala jika anda sarapan disini jangan terkejut jika harga sarapan pagi anda adalah RM1.50 dan menunya pula adalah sebungkus nasi lemak dan satu gelas besar air teh O. Harga makanan murah macam ni memang susah nak dapat lagi-lagi di kawasan bandar-bandar besar. Untuk senarai penuh menu dan harga di Kafeteria Aunty Tartlets, anda boleh lihat dalam gambar di bawah ini.


Aunty Tartlets, Qiya, Qiya Saad


Aunty Tartlets, Qiya, Qiya Saad


Hampir enam bulan Kafeteria Aunty Tartlets yang berlokasi di Seremban 2 ini telah di buka yang mana iainya mula beroperasi pada sekitar Oktober 2015. Sebelum ini, Aunty Tartlets ini hanya menjalankan perniagaan dari rumah dan menghantar tempahan-tempahan di kawasan sekitar Negeri Sembilan dan Lembah Klang. Namun, walaupun perniagaannya sudah berkembang tapi Aunty Tartlets masih menghantar atau melakukan COD di kawasan Kajang, Bangi, Bangsar, Kuala Lumpur, dan Ampang. Dan sesekali akan menghantar tempahan di kawasan Subang dan Shah Alam.

Jika anda tanya pada saya restoran macam mana yang saya suka pergi. Jawapan saya, selain menu masakan yang sedap dan pelbagai, restoran tersebut mestilah bersih dan kemas. Ketika melihat di dalam Kafeteria Aunty Tartlets ini memang terus jatuh hati sebab rekaan dalaman dan susun atur di dalam restoran ini simple tapi sangat moden dan kontemporari. Memang selesa sangat tambahan pula disini kawasannya sedikit berangin. Angin sepoi-sepoi gitu...


Aunty Tartlets, Qiya, Qiya Saad, restoran


Aunty Tartlets, Qiya, Qiya Saad, restoran


Sebelum makan sempat la saya bergambar dengan kawan-kawan sebagai kenang-kenangan. Lagi pun nak sampai di Kafeteria Aunty Tartlets, Seremban 2 ini ambil masa 1 jam lebih juga dari Klang, Selangor. Drive kereta sorang-sorang pulak tu. So, gambar-gambar yang cantik-cantik ini da cukup sebagai rewards untuk tatapan masa depan...hehehe


Kafeteria Aunty Tartlets, Qiya, Qiya Saad
Bergambar bersama pemilik Kafeteria Aunty Tartlets, Seremban 2, Negeri Sembilan.

Kafeteria Aunty Tartlets, Qiya, Qiya Saad


Kafeteria Aunty Tartlets, Qiya, Qiya Saad


Kafeteria Aunty Tartlets, Qiya, Qiya Saad


Kafeteria Aunty Tartlets, Qiya, Qiya Saad


Lokasi dan waktu operasi Kafeteria Aunty Tartlets ini adalah seperti di bawah.


Aunty Tartlets, Qiya, Qiya Saad, restoran


Aunty Tartlets
No 173, Jalan S2 B22,
Pusat Dagangan Seremban 2 (Centrio),
70300 Seremban, Negeri Sembilan.

H/P No: 019 644 7180
Tel No: 06 601 1515

Waktu operasi:-
Hari: Selasa - Ahad
Waktu: 9.00 pagi - 7.00 malam

Selain itu, jika anda ingin membuat tempahan khas untuk majlis-majlis perkahwinan, sambutan hari jadi, atau untuk anda dan keluarga anda boleh terus menghubungi Aunty Tartlets di talian di atas. Dan jika anda ingin melihat hasil masakan dari Kafeteria Aunty Tartlets ini sila ke Facebook Page dan juga Instagram mereka ataupun sila tonton video Review Kafeteria Aunty Tartlets Seremban 2 (Apo Kono Jang?) yang telah saya sediakan untuk anda di bawah.

Alamat Email: auntytartlets@gmail.com


Saturday, 23 April 2016

Japan Sleeping Hammock Face Mask / Neckline Slimmer

Semua orang nak cantik. Nak kurus. Bukan badan je kurus kalau boleh semuanya nak nampak slim dan fit. Lagi-lagi di bahagian muka terutamanya di bawah dagu. Kalau boleh tak nak ada satu inci pun yang menggelebeh!

Malu sebab dagu berlipat? Segan nak jumpa kawan-kawan? Faham-faham jela kan mulut orang. Ada je yang nak ditegur. Tapi sekarang jangan risau lagi, Japan Sleeping Hammock Face Mask/ Neckline Slimmer dapat membantu wajah anda menjadi lebih kurus dan tegang. Dan anda boleh ucapkan selamat tinggal kepada DAGU BERLIPAT! 


Gunakan Japan Sleeping Hammock Face Mask / Neckline Slimmer ini setiap kali nak tidur. Texturenya lembut sangat dan diperbuat dari silicone. Anda akan rasa berpeluh bila anda tanggalkan Japan Sleeping Hammock Face Mask / Neckline Slimmer ini pada keesokan hari.


Anda boleh dapatkan Japan Sleeping Hammock Face Mask / Neckline Slimmer ini di Zen Zen Dream. Selain itu, banyak lagi alat-alat lain yang anda boleh cuba seperti Nose Corrector dan macam-macam lagi. Semuanya hanya di Zen Zen Dream.