Followers

Sunday, 28 February 2016

Jom Shopping Beg Murah dan Berjenama Terkenal Sekarang





Price: RM159.00
For more information and how to buy please click HERE.







Price: RM2,000.00
For more information and how to buy please click HERE.





Promotion Price: RM65.00
Normal Price: RM99.00
For more information and how to buy please click HERE.






Price: RM159.00
For more information and how to buy please click HERE.

Cara Tambah Visitor Blog Dengan Traffic Exchange

Assalamualaikum...

Hai semua..sejak kebelakangan saya banyak join PTC (paid to click) program contohnya macam yang saya cerita dalam entry Jana Income Dengan Syarikat Pengiklanan Neobux dan Buat Duit Online Dengan Hanya Menonton Video di YouTube. Selain itu, saya pun tengah belajar untuk berjaya dalam bidang Affiliate Marketing seperti Rebut Peluang Dengan Jana Pendapatan Sampingan Dengan Affiliate involveAsia. Banyak lagi sebenarnya program yang saya join contohnya dalam entry INI. Tapi ada juga yang scam site, so kena lebih hati-hati la ye...




Terus terang memang saya masih baru dalam dunia blog ini dan masih lagi bertatih untuk cari peluang-peluang bagi menghasilkan sedikit pendapatan melalui blog. Ternyata memang susah. Tapi ALHAMDULILLAH ada juga yang membuahkan hasil walaupun sikit tapi cukuplah untuk peringkat permulaan. Nak tau dari mana saya jana income? Boleh baca dalam entry Bukti Income Dari Affiliate InvolveAsia @ Shopstylers ni.



Bila da join program-program jana income dari internet ni perkara paling penting yang saya TERPAKSA belajar adalah cara bagaimana nak naik kan pagerank (PR) ataupun nak menarik trafik ke blog ataupun link-link program yang saya sertai. Sambil-sambil cari info kat internet tu saya jumpa entry Tips Cara Mudah & Cepat Menaikkan Pagerank (PR) ini. Sebagai Blogger baru macam-macam kaedah yang perlu kita cuba. Tapi method ini hanya berjaya kalau entry ni ramai yang baca. Sekali lagi saya TERPAKSA belajar tentang cara yang paling efektif untuk dapatkan visitor ke blog saya.


The Most Popular Traffic Exchange


Cari punya cari terjumpa la dengan satu website EasyHits4u ni. EasyHits4u ini adalah salah satu website traffic exchange (TE) ataupun laman web pertukaran trafik. Kita boleh iklan kan website, blog, ataupun link-link program PTC ataupun Affiliate yang kita join tu. Tapi dalam pada saya tengah surf website EasyHits4u itu ada juga saya terjumpa scam-scam website yang menjanjikan bayaran yang tinggi bila kita promosi link-link website diorang itu. Setakat ini saya da jumpa satu scam website yang memang secara terang-terangan menipu ahli-ahli yang join program ni contohnya Easy Earn. Walaupun bayaran untuk setiap visitor cuma $0.01 tapi income saya da cecah $100.00 USD tapi malangnya website ini tak legal. Kerja menipu orang je. Selain Easy Earn, YouthToEarn ini pun saya rasa scam site juga tapi belum dapat dipastikan lagi.




Mesti korang rasa pelik macam mana saya boleh dapat visitor yang banyak kan? Caranya saya cuma iklankan secara PERCUMA dalam Traffic Exchange Website EasyHits4u ini la. Selain dapat iklankan blog secara percuma setiap 1000 sites yang kita surf (tengok iklan orang lain) kita akan dibayar $0.30 dan setiap refferal yang surf lebih dari 100 sites kita dapat $0.10. Selain itu, minimum cash out pula cuma $3.00 je dan bayaran sudah tentu menggunakan PayPal sebab income tu dalam USD. Selain itu ada banyak lagi Traffic Exchange Website contohnya Traffic Swerl.

Kalau nak cepat buat duit secara Online boleh tengok Panduan Jana Wang Di Rumah Untuk Wanita! ni. Nak pandai dan berjaya dapatkan satu Ringgit yang pertama secara online dari rumah sambil-sambil goyang kaki mestilah kena rajin membaca, membaca dan terus membaca buku-buku panduan tanpa rasa jemu.

Ok la, nanti ada masa saya update entry pasal Easy Earn Review pula ye.




Saturday, 27 February 2016

3Bskin Perfecting Me 5 In 1 Diamond UV SPF 35 Review

Untuk mencari produk yang bersesuaian dengan kulit wajah mungkin sedikit sukar pada masa kini disebabkan lambakan produk-produk baru di pasaran ditambah pula dengan produk-produk tiruan berjenama terkenal yang dijual dengan harga murah. 

Seperti pengguna lain saya juga tidak terkecuali merasa sukar untuk mencari produk yang sesuai dengan kulit wajah saya yang berminyak ini. Kebanyakan produk muka yang saya guna terutamanya krim atau pun foundation menyebabkan wajah saya tak selesa tapi berlainan pula dengan krim jenama 3Bskin Perfecting Me 5 In 1 Diamond UV SPF35 ini.




Krim 3Bskin Perfecting Me 5 In 1 Diamond UV SPF35 ini mempunyai tekstur yang sangat halus dan tidak melekit pada kulit muka saya dan tahan berjam-jam lamanya. 3Bskin Perfecting Me 5 In 1 Diamond UV SPF35 ini adalah krim yang paling sesuai untuk kulit berminyak seperti kulit muka saya. Ia memberi kesan sekata yang mana pori-pori muka saya semakin hari semakin mengecil dan kulit muka saya berasa lebih lembut.




Antara kelebihan krim 3Bskin Perfecting Me 5 In 1 Diamond UV SPF35 ini adalah:-

> UV Protection - penghalang sinar UV
> Glowing Skin - Kulit bersinar.
> Hydrating - hidrat.
> Anti Aging & Firming - Mencegah penuaan & menegangkan.
> Oil Control - Mengawal minyak.




Set penjagaan kulit wajah jenama 3Bskin ini mempunyai tujuh jenis produk kesemuanya seperti berikut.

1. Detox Mask
2. Hydrating Jelly Mask
3. Diamond UV SPF35+++
4. Cleansing Milk
5. Toner
6. Enzyme Scrub
7. Serum

Untuk maklumat lanjut mengenai rangkaian produk 3Bskin yang lain sila ke Facebook 3Bskin.

Sunday, 21 February 2016

Bukti Income Dari Affiliate InvolveAsia @ Shopstylers

Assalamualaikum.

Peluang untuk jana Income dengan menjadi Affiliate Marketer InvolveAsia @ Shopstylers ini banyak sangat-sangat sebenarnya. 

Walaupun saya masih baru dan mentah dalam dunia Blog dan bidang Affiliate Marketing ini tapi saya juga mampu menjana extra income sambil-sambil online secara part time je. 

Dan walaupun nilainya sikit tapi boleh la untuk saya jadikan sebagai peransang untuk terus berblog. Kat bawah ni bukti income saya sebagai Affiliate InvolveAsia ini. Baru je screen shot tadi.


Ok la malas nak cite panjang lebar sebab sekarang tengah syok layan EasyHits4u untuk tambah Traffic Blog ni ha.

Kalau nak buat duit dengan InvolveAsia ni korang DAFTAR sendiri je la ye. 

Giveaway Logo & Header by Stanzaku


Untuk join sila klik banner

Assalamualaikum.

Dengan lafaz Bismillahirrohmanirrohim saya Join Giveaway Logo & Header by Stanzaku ni. Happy birthday diucapkan buat pemilik Blog Stanzaku, Khamsi Abdullah dan terima kasih kerana sudi menjemput saya untuk join Giveaway ni. 

Kebetulan memang saya tengah cari Blogger yang boleh tolong buatkan logo ataupun header untuk blog saya dengan kadar harga yang berpatutan. Tak adalah sampai nak semua FREE. 

Harap-harap ada la rezeki menang Giveaway ni. Tapi kalau tak menang pun, saya masih berminat untuk dapatkan servis buat logo dan header dari Blog Stanzaku kalau kena dengan harganya.

Sekian, terima kasih. 

Friday, 19 February 2016

Harga Runtuh dan Paling Murah di Ensogo (MY) Online Shop!

Harga Runtuh dan Paling Murah di Ensogo (MY) Online Shop! Jangan lepaskan peluang untuk memiliki barang-barang idaman anda dengan harga yang paling murah sepanjang tahun 2016 ini. Ensogo menawarkan pelbagai barangan keperluan harian yang bukan sahaja berjenama malah berkualiti tinggi dari dalam dan luar negara dengan harga yang paling rendah.

Dapatkan barang-barang idaman anda hari ini juga di Ensogo (MY) kerana stok adalah terhad disebabkan sambutan jualan yang amat memberansangkan.


1. Car Steering Wheel Mobile Phone Holder Car Holder

Klik gambar untuk membuat pembelian.


Harga Promosi: RM7.90 
Harga Asal: RM48
Discount: 83%




Klik gambar untuk membuat pembelian


Harga Promosi: RM13
Harga Asal: RM129
Discount: 89%
Caj Penghantaran RM5



Klik gambar untuk membuat pembelian


Harga Promosi: RM99.00
Harga Asal: RM198.00
Discount: 50%
Caj Penghantaran: RM39.00Harga Promosi: RM99.00
Harga Asal: RM198.00
Discount: 50%
Caj Penghantaran: RM39.00




Klik gambar untuk membuat pembelian


Harga Promosi: RM25.00
Harga Asal: RM45.00
Discount: 44%


Banyak lagi PROMOSI menanti anda di Ensogo (MY). Jadi cepat rebut peluang untuk memiliki barangan kegemaran anda di Ensogo (MY) hari ini!

One Direction - Drag Me Down Lyrics






[Harry:]
I've got fire for a heart
I'm not scared of the dark
You've never seen it look so easy
I got a river for a soul
And baby you're a boat
Baby you're my only reason

[Louis:]
If I didn't have you there would be nothing left
The shell of a man who could never be his best
If I didn't have you, I'd never see the sun
You taught me how to be someone, yeah

[Liam:]
All my life
You stood by me
When no one else was ever behind me
All these lights
They can't blind me
With your love, nobody can drag me down

[Niall:]
All my life
You stood by me
When no one else was ever behind me
All these lights
They can't blind me
With your love, nobody can drag me down

[Chorus:]
Nobody, nobody
Nobody can drag me down
Nobody, nobody
Nobody can drag me down

[Niall:]
I got fire for a heart
I'm not scared of the dark
You've never seen it look so easy
I got a river for a soul
And baby you're a boat
Baby you're my only reason

[Harry:]
If I didn't have you there would be nothing left (nothing left)
The shell of a man who could never be his best (be his best)
If I didn't have you, I'd never see the sun (see the sun)
You taught me how to be someone
Yeah

[Niall:]
All my life
You stood by me
When no one else was ever behind me
All these lights
They can't blind me
With your love, nobody can drag me down

[Chorus:]
Nobody, nobody
Nobody can drag me down
Nobody, nobody
Nobody can drag me

[Liam:]
All my life
You stood by me
When no one else was ever behind me
All these lights
They can't blind me
With your love, nobody can drag me down

[Niall:]
All my life
You stood by me
When no one else was ever behind me
All these lights
They can't blind me
With your love, nobody can drag me down

[Chorus:]
Nobody, nobody
Nobody can drag me down
Nobody, nobody
Nobody can drag me down

Nobody, nobody
Nobody can drag me down
Nobody, nobody
Nobody can drag me down

Sumber: www.azlyrics.com



Car Steering Wheel Mobile Phone Holder Car Holder
Promotion Price: RM7.90
Normal Price: RM48.00
Discount: 83%




Thursday, 18 February 2016

Tips Cara Mudah & Cepat Menaikkan Pagerank Blog Anda

Bukan senang nak menaikkan pagerank blog kita di laman carian di internet. Kebiasaannya ia memerlukan teknik yang rumit seperti teknik SEO yang dilakukan oleh pakar webmaster/SEO. Ada satu cara mudah untuk menaikkan pagerank blog anda, tetapi ia berdasarkan kepercayaan dan prinsip “Honesty Is The Best Policy” atau dalam bahasa Melayunya  ” Kejujuran Adalah Strategi Terbaik”.

Apa manfaat yang akan anda peroleh dari teknik ini?
1. Blog anda akan kebanjiran traffic/pengunjung secara luar biasa hari demi hari, tanpa harus susah-susah memikirkan SEO atau berpenat-penatan melakukan promosi di pelbagai tempat di dunia online.
2. Blog anda juga akan kebanjiran backlink secara signifikan hari demi hari, tanpa perlu susah-susah memburu link di pelbagai tempat di dunia internet.

Sumber: Google
Bagaimana caranya menaikkan pagerank blog saya?
Apa yang harus anda lakukan adalah dengan mengikuti langkah-langkah berikut :
Buatlah posting artikel seperti posting saya ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk sesuka anda (sebab ini merupakan SEO buat web/blog anda sendiri).
Kemudian letakkan Link-Link di bawah ini pada artikel anda tersebut di blog/web anda.
15. Qiya Saad


PERATURAN :
Sebelum anda meletakkan Link-Link tersebut diatas ke dalam posting web/blog anda, hapuskan/delete Link nombor 1 yang tulisannya saya boldkan.
Setelah link no 1 hilang dari urutan link,  setiap link anda naikkan 1 level ke atas. Yang tadinya no 2 naik menjadi no 1, yang tadinya no 3 menjadi no 2, yang tadinya no 4 menjadi no 3 dan begitu seterusnya. Setelah itu masukkan Link anda pada urutan Paling bawah    ( no 15 ).
Ingat!!! Jangan ubahkan urutan daftar link dan jangan lupa masukkan link pada setiap perkataan.  Apabila ada blogger yang berminat dengan method ini berjaya menduplikasi teknik ini, contohnya jika 5 blogger yang bergabung maka jumlah Backlink yang anda dapat adalah:
Posisi anda 15, jumlah backlink = 1
Posisi 14, jumlah backlink = 5
Posisi 13, jumlah backlink = 25
Posisi 12, jumlah backlink = 125
Posisi 11, jumlah backlink = 625
Posisi 10, jumlah backlink = 3.125
Posisi 9, jumlah backlink = 15.625
Posisi 8, jumlah backlink = 78.125
Posisi 7, jumlah backlink = 390.625
Posisi 6, jumlah backlink = 1.953.125
Posisi 5, jumlah backlink = 9.765.625
Posisi 4, jumlah backlink = 48.828.125
Posisi 3, jumlah backlink = 244.140.625
Posisi 2, jumlah backlink = 1.220.703.125
Posisi 1, jumlah backlink = 6.103.515.625
Daripada semua keywords/katakunci yang anda gunakan, bayangkan jika ini berjalan dengan sempurna maka anda akan memperoleh 6.103.515.625 external link yang berasal dari berbagai blog yang anda tidak akan pernah bayangkan sebelumnya. Belum lagi apabila ada pengunjung blog anda dari Link List yang tersebut diatas maka secara automatik anda akan memperoleh traffic ke web/blog anda juga. Ingat!!! turutannya…anda harus mulakan blog anda dari urutan paling bawah (no 15) sehingga terhasil backlink ke blog anda.
Jangan salahkan saya apabila anda tidak mengikuti cara ini dengan betul dan Link anda tiba-tiba berada pada urutan no 1. Mulai lah pada urutan paling bawah(no 15). Bolehkah Anda melakukan tindakan tidak jujur dengan menyabotaj method ini, contohnya “menghilangkan semua link asal” lalu di isi dengan link web/blog anda sendiri…? ….Boleh, tetapi method ini akan tidak berfungsi secara maksimum. Kejujuran adalah strategi terbaik…..Saya yakin bahawa kita semua tak ingin menjatuhkan kredibiliti diri sendiri dengan melakukan tindakan murahan seperti itu…


Catatan asal : Sila copy saja artikel ini. Anda boleh memberi sedikit keterangan terlebih dahulu atau dengan mengubah beberapa bahagian dari artikel tanpa men “confius” kan pembaca anda. Semoga cara ini dapat berjalan sesuai harapan kita bersama. Believe it!
PS: Artikel ni saya copy je. Menjadi ke tidak tak dapat nak dipastikan lagi. Just cuba je dulu. Kalau boleh naikkan page rank (PR) alhamdulillah. Tapi sebenarnya teknik ni guna kaedah backlink (pautan semula) dan external link (pautan luar) yang kebanyakan Blogger tau yang mana dua cara ini sangat penting untuk naikkan PR. Kata Blogger Hasrul Hassan plak, ramai Blogger anjurkan segmen sebab nak dapatkan backlinks yang berkualiti.

Wednesday, 17 February 2016

Setelah 14 Tahun Berlalu...Ada Apa Dengan Cinta #2?

Ada Apa Dengan Cinta? Kalau korang lahir satu zaman dengan saya Filem Indonesia Ada Apa Dengan Cinta? ini mesti korang tahu kan...Walaupun da 14 tahun berlalu tapi nama pelakon utamanya masih saya ingat lagi. Sapa tak kenal dengan pemilik nama Dian Sastrowordoyo si cewek manis dan juga Nicholas Saputra si cowok ganteng ni...hehe..


Sumber: Oh Bulan

Dengar cerita filem ni ada sambungan dia..betul ke? Kalau betul bila nak keluar kat pawagam? Amboi..excited pulak makcik kiah ni..hahaha..

Tayangan Perdana Filem Ada Apa Dengan Cinta 2 ini adalah pada 28hb April 2016. Kalau nak tau lebih lanjut sila la ke laman web The Jakarta Post ni.

Ini wajah terbaru Dian Sastrowordoyo si cewek manis dan Nicholas Saputra si cowok ganteng...saja je ulang ayat yang sama..hashtage jangan kecam saya..hahaha..poyo je..


Sumber: The Jakarta Post

Lagu tema filem (OST) ini pun masih diputarkan dicorong-corong radio. Memang popular lagu Ada Apa Dengan Cinta nyanyian Melly Goeslaw & Eric ni. Tapi ada satu lagi lagu yang saya suka sangat tapi popularitinya kurang sikit berbanding dengan lagu Ada Apa Dengan Cinta ni. Lagu yang saya maksudkan tu adalah lagu yang bertajuk Denting juga nyanyian Melly Goeslaw juga.

Jom layan lagu Ada Apa Dengan Cinta dan Denting ni...nostalgik beb..hihi






Lirik Lagu Ada Apa Dengan Cinta - Melly Goeslaw & Eric

Satu masa telah terlewati
Benci dan rindu merasuk di kalbu
Ada apa dengan cintaku
Sulit untuk aku ungkap semua

Jangan pernah bibir tertutup
Bicarakan semua yang kau rasakan
Cinta itu kita yang rasa
Biar sengsara hati kan merana

Wahai pujangga cinta biar membelai indah
Teladani kalbuku
Jujurlah pada hatimu

Ada apa dengan cinta
Perbedaan aku dan engkau
Biar menjadi bait
Dalam puisi cinta terindah

Andai bumi terbelah dua
Biar kita tetap saling berpeluk

Wahai pujangga cinta biar membelai indah
Teladani kalbuku
Jujurlah pada hatimu

Kredit: mylikesonglyrics.blogspot.my






Lirik Lagu Denting - Melly Goeslaw

Denting yang berbunyi dari dinding kamarku
Sedarkan diriku dari lamunan panjang
Tak terasa malam kini semakin larut
Ku masih terjaga

Sayang kau dimana aku ingin bersama
Aku butuh semua untuk tepiskan rindu
Mungkinkah kau disana merasa yang sama
Seperti dinginku di malam ini

Reff
Rintik gerimis mengundang kekasih di malam ini
Kita menari dalam rindu yang indah
Sepi ku rasa hatiku saat ini oh sayangku
Jika kau disini aku tenang

Kredit: www.lyricsmode.com

Keputusan Peperiksaan Semester Lepas (Sept 2015-Jan 2016)

Assalamualaikum.

Hai semua..saat ini hanya rasa syukur dapat saya panjatkan pada yang Maha Esa. Alhamdulillah LULUS semua subjek yang saya ambil semester lepas. 

Pelajar, Ijazah Sarjana Muda, Kejuruteraan Awam, Fakulti Kejuruteraan Awam, Universiti Teknologi MARA (UiTM), Keputusan Peperiksaan, Qiya Saad

Banyak kenangan pahit beberapa tahun ini sebenarnya. I failed so many times even I've struggled to make it better. I don't know where is the mistake and what I've been done seems no REWARDS I get. Tapi biar la semua ini jadi kenangan untuk saya melangkah dengan lebih berhati-hati dan meletakkan DIA sebagai segala-galanya dalam hidup saya ini. That's the LESSON I will NEVER get by HEART once in a LIFETIME if I didn't FAILED!

Terima kasih diucapkan kepada insan-insan yang berhati mulia yang banyak sangat memberi sokongan pada saya selama ini. I will miss the moments so much.

Ps: Mr Rasul, Prof Siti Hawa Hamzah, Mr Goh Ching Hua, Dr Azerai, Dr Anizahyati Alisibramulisi, and Madam Norisham. I will always pray the BEST for you.



Restoran Zupie Repeat

Selain rekaan dalaman yang menarik menu makanan di Restoran Zupie Repeat ni boleh dikatakan sedap-sedap belaka. Ini kali kedua saya datang makan disini. 




Kali pertama saya makan kuey teow kungfu dan tengahari tadi saya merasa masakan tengahari pula. Memang sedap, yang penting ada masak lemak kuning sayur labu..hehe..

tapi sorry la saya lupa nak ambil gambar kuey teow kungfu dengan makanan tengahari tadi. Nanti ada masa saya cuba masakan panas pula then saya snap picture banyak-banyak ye...



Lokasinya adalah seperti di bawah ni...


Tuesday, 16 February 2016

Buat Duit Online Dengan Hanya Menonton Video di YouTube

Pernah tak terlintas kat fikiran korang bila kita tengok video kat YouTube kita akan di bayar?

Ada ke macam ni?

Dah kaya sangat ke nak bagi duit FREE kat orang?


Kalau saya cakap ada cara untuk dapatkan pendapatan sampingan dengan hanya tengok YouTube je korang percaya tak?

Setakat ni saya cuma tau satu platform je iaitu syarikat pengiklananan Paid2YouTube ni. Semua transaksi akan dibuat dalam nilai USD dan bukannya dalam nilai RM. Dan untuk dapatkan pembayaran wajib ada akaun PayPal.

Kalau belum ada akaun PayPal boleh DAFTAR kat SINI.


Saya percaya mesti ramai yang suka tengok YouTube kan? Suka kan kalau sambil tengok YouTube dapat DUIT? Nak tau macam mana boleh DAFTAR kat sini. PERCUMA je!

Saya pun tak pernah terfikir selama ini ada cara buat duit online macam ni!

Tapi bukan terus tengok kat YouTube tu tau. Ada cara-cara dan prosedurnya..

Saya terangkan sikit ye macam mana cara nak MULA menjana pendapatan sampingan dengan platform Paid2YouTube ni.

1. Mesti ada akaun YouTube.
2. Mesti ada akaun PayPal.
3. Sign in akaun kat website Paid2YouTube ni. Isi maklumat peribadi korang. Paling penting baca Terms of Service betul-betul. Kat situ ada penerangan macam mana nak jana income dengan lebih terperinci.
4. Siap daftar boleh Sign in dan mula tengok video kat Paid2YouTube ni.

Saya harap perkongsian ni dapat bagi sedikit sebanyak idea macam mana nak tambah income sambil-sambil tengok YouTube.

Lirik Lagu See You Again Charlie Puth feat. Wiz Khalifa




It's been a long day without you my friend
And I'll tell you all about it when I see you again
We've come a long way from where we began
Oh I'll tell you all about it when I see you again
When I see you again

Damn who knew all the planes we flew
Good things we've been through
That I'll be standing right here
Talking to you about another path I
Know we loved to hit the road and laugh
But something told me that it wouldn't last
Had to switch up look at things different see the bigger picture
Those were the days hard work forever pays now I see you in a better place

How could we not talk about family when family's all that we got?
Everything I went through you were standing there by my side
And now you gonna be with me for the last ride

It's been a long day without you my friend
And I'll tell you all about it when I see you again
We've come a long way from where we began
Oh I'll tell you all about it when I see you again
when I see you again

First you both go out your way
And the vibe is feeling strong and what's
Small turn to a friendship a friendship
Turn into a bond and that bond will never
Be broke and the love will never get lost
And when brotherhood come first then the line
Will never be crossed established it on our own
When that line had to be drawn and that line is what
We reach so remember me when I'm gone

How could we not talk about family when family's all that we got?
Everything I went through you were standing there by my side
And now you gonna be with me for the last ride

So let the light guide your way hold every memory
As you go and every road you take will always lead you home

It's been a long day without you my friend
And I'll tell you all about it when I see you again
We've come a long way from where we began
Oh I'll tell you all about it when I see you again
When I see you again

Sumber: http://lirik.kapanlagi.com

Monday, 15 February 2016

Lirik Lagu Marvin Gaye Charlie Puth feat. Meghan Trainor





Let's Marvin Gaye and get it on
You got the healing that I want
Just like they say it in the song
Until the dawn, let's Marvin Gaye and get it on

We got this king size to ourselves
Don't have to share with no one else
Don't keep your secrets to yourself
It's kama sutra show and tell (yeah)
Woah
There's loving in your eyes
That pulls me closer
(Ooh it pulls me closer)
It's so subtle
(It's so subtle)
I'm in trouble
(I'm in trouble)
But I'd love to be in trouble with you

Let's Marvin Gaye and get it on
You got the healing that I want
Just like they say it in the song
Until the dawn, let's Marvin Gaye and get it on
You got to give it up to me
I'm screaming mercy, mercy please
Just like they say it in the song
Until the dawn, let's Marvin Gaye and get it on

[Meghan Trainor:]
And when you leave me all alone
I'm like a stray without a home
I'm like a dog without a bone
I just want you for my own
I got to have you babe
Woah
There's loving in your eyes
That pulls me closer
(Ooh it pulls me closer)
It's so subtle
(It's so subtle)
I'm in trouble
(I'm in trouble)
But I'd rather be in trouble with you

Let's Marvin Gaye and get it on
Ooh, baby I got that healing that you want, yeah
Like they say it in the songs
Until the dawn, let's Marvin Gaye and get it on

Let's Marvin Gaye and get it on
You got the healing that I want
Just like they say it in the song
Until the dawn, let's Marvin Gaye and get it on, babe
You got to give it up to me
I'm screaming mercy, mercy please
Just like they say it in the song
Until the dawn, let's Marvin Gaye and get it on
Just like they say it in a song
Until the dawn, let's Marvin Gaye and get it on
Oooh

Credit: www.azlyrics.com

p/s: Lagu ni memang saya suka sangat-sangat, selalu je dengar tapi tak tau pun si Charlie Puth penyanyi lagu See You Again OST movie Fast & Furious berapa entah (tahun 2015) yang nyanyi. Sebenarnya banyak lagi lagu dia ni, da ada album da pun. Album dia bertajuk Nine Track Mind dan ada lagu yang dia berduet dengan Selena Gomez rupa-rupanya, tajuk dia We Don't Talk Anymore yang disuntik dengan elemen muzik Brazil.

Tapi kan, saya belum mendalami maksud lirik lagu ni lagi, rasanya tak faham semua kot..macam mana nak Lulus MUET Dengan Cemerlang hujung tahun ni? Ada tak sapa-sapa yang nak ambil MUET tahun ni? Jom belajar sama-sama...:)


Jana Pendapatan Sampingan Dengan Affiliate Klikjer.




Klikjer ni agak popular di kalangan Blogger dan memang da ramai Blogger jana income dengan Klikjer ni. Kebanyakan produk dari Klikjer ni adalah dalam bentuk eBook dan sesuai untuk dijadikan sebagai penduan kepada mereka yang memerlukan.

Sebagai contoh, jika seseorang tu merasakan duit gajinya sentiasa tak cukup mungkin sesuai baca eBook Rahsia Rezeki ni sebagai rujukan.



Dan ataupun mungkin ada yang baru nak berjinak-jinak dengan pelaburan emas secara serius boleh rujuk eBook Rahsia Usahawan Emas ini.


 


Tugas kita sebagai Affiliate Marketer adalah promote je produk-produk daripada syarikat pengiklanan yang kita daftar dan kalau ada yang berminat atau senang cakap rezeki kita murah mungkin ada pembeli eBook tersebut dan dari situ la kita akan dapat komisen dari kerja-kerja mempromosi link-link produk tersebut.

DAFTAR SINI bagi yang berminat.

Sunday, 14 February 2016

Jana Income Dengan Syarikat Pengiklanan Neobux.



Neobux ni lebih kurang macam Clixsense juga. Saya baru join dalam bulan Febuari 2016 ni je. Pendapatan yang kita dapat adalah melalui berapa banyak iklan yang kita klik dari website Neobux ni ataupun dipanggil PTC iaitu Pay-to-click bagi mereka yang da biasa dengan istilah-istilah dalam bidang Internet Marketing ni.

Neobux ini bagi saya leceh sikit sebab kita kena buka website dia hari-hari dan klik iklan-iklan tersebut dan bayaran untuk 1 klik hanya $0.001 USD je. Untuk orang yang betul-betul tak ada kerja dan boleh menghadap internet 24/7 contoh suri rumah mungkin OK la. Tapi saya share juga Neobux ni dengan korang semua sebab ada je orang yang dapat hasil dari Neobux ni mungkin disimpan selama satu tahun baru Cash Out.

Untuk Cash Out yang pertama, pendapatan minimum kita mesti $2.00 USD bersamaan dengan RM8.80. Kemudian, setiap kali cash out yang seterusnya kena ada kenaikan $1.00 USD sehingga pendapatan $10.00 USD. Contohnya cash out kedua $3.00 USD, cash out keempat $4.00 USD sehingga mencapai $10.00 USD, dan setiap kali cash out yang seterusnya adalah maintain $10.00 USD. Kaedah pembayaran adalah melalui PayPal, Payza, dan Neteller.

So, kalau sesiapa yang berminat boleh DAFTAR DISINI.

Rebut Peluang Jana Pendapatan Sampingan Dengan Affiliate InvolveAsia

InvolveAsia adalah sebuah website platform pemasaran e-dagang (e-commerce Marketing Platform) yang dulunya dikenali sebagai Shopstylers ini sangat sesuai untuk dijadikan sumber pendapatan sampingan kepada mereka yang berminat dalam bidang Affiliate Marketing ini terutamanya mereka yang berpengaruh di laman sosial seperti Blogger atau Online Influencer. 


Terdapat banyak syarikat e-dagang terkenal telah dikumpulkan dalam satu platform bagi memudahkan peniaga untuk mengakses kesemua website yang berdaftar di bawah InvolveAsia ini contohnya seperti Zalora, Lazada, Shogun, Trivago, Reebonz, dan sebagainya tanpa perlu mengakses satu persatu laman web tersebut. 

Hanya perlu Log In di website InvolveAsia sahaja dan boleh mula buat promosi pelbagai jenama terkenal contohnya seperti hand bag jenama Gucci, Prada, Channel, Michael Kors,dan sebagainya daripada mana-mana website e-commerce yang berdaftar di bawah platform pemasaran e-dagang InvolveAsia ini.




Pada saya, Affiliate InvolveAsia ini masih baru dikalangan blogger, jadi cepat rebut peluang jana pendapatan sampingan dengan DAFTAR SEGERA DISINI!

Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Zahid Hamidi Menyeru Rakyat Malaysia Ceburi Sektor 3D.

Rancangan pengambilan 1.5 Juta rakyat Bangladesh ke negara kita Malaysia sebagai sumber tenaga kerja mendapat tentangan hebat pelbagai pihak.

Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Zahid Hamidi.
Ekoran daripada ketidakpuasan rakyat Malaysia terhadap isu ini Timbalan Perdana Menteri Datuk Sri Zahid Hamidi menyeru rakyat Malaysia supaya menceburi sektor 3D.

3D yang memberi maksud Dirty, Difficult, dan Dangerous mungkin memberi cabaran untuk penduduk tempatan kerana kerja-kerja yang kotor, susah dan merbahaya ini sudah terbiasa dilakukan oleh buruh asing.

Namun walau bagaimana pun, mungkin pada permulaannya terasa sukar tetapi memandangkan ekonomi negara yang semakin gawat graduan yang memiliki ijazah juga terpaksa menerima tawaran kerja dalam sektor 3D ini demi untuk mengelakkan masalah pengangguran.

Saturday, 13 February 2016

YouthToEarn ni BETUL ke BOHONG???

Assalamualaikum.

Hai semua...pagi tadi buka je Website Youth To Earn ni terkejut mak..mana tak nya malam tadi sebelum tidur earning saya baru US$ 45, tup tup pagi ni da jadi US$ 110..Banyak tu..gila ke apa???


Tarikh: 13/02/2016

Tarikh: 14/02/2016

BETUL ke BOHONG YouthToEarn ni? Rasanya macam kena tipu je..US$ 110 tu bersamaan dengan RM484.00 tau..sapa nak bagi banyak tu dalam masa sehari?

Punya la sibuk cari traffic sampai terlupa hari ni Valentine's Day...tetiba plak Valentine's Day ni da kenapa? Hahaha..orang Islam tak boleh sambut Hari Kekasih ok..tu je motif cakap pasal Valentine's Day ni!

Back to YouthToEarn ni BETUL ke BOHONG...


15/02/2016

Tarikh: 16/02/2016

Tarikh: 20/02/2016

OK, tak apa..memandangkan senang sangat sangat sangat nak generate income sebab banyak traffic ataupun visitor yang pergi ke link saya ni so boleh la saya ambil kesempatan buat research pasal website ni. Tak nak la ramai orang kena tipu dan buang masa mengadap benda alah ni je kan...kalau benda ni tak betul la...

Tapi saya tau ramai yang nak dapatkan DUIT cara mudah dengan hanya duduk dekat rumah je kan? Yang betul-betul terbukti boleh buat income ada bukan tak ada..kena pandai pilih..kalau nak tau program apa yang saya join untuk tambah pendapatan sila baca kat entry Jana Pendapatan Sampingan Dari Rumah dan Rebut Pelbagai Hadiah Menarik ni.


Unique 1:1 Traffic Exchange


So, BETUL ke BOHONG YouthToEarn ni saya pun tak dapat nak bukti kan lagi. Just wait and see!

Resepi Sambal Ikan Bilis dan Kentang Kering


Bahan-bahan:-

1) 100g ikan bilis
2) 1 biji kentang saiz besar
3) 1 biji bawang besar
4) 4 ulas bawang putih
5) 5 tangkai cili kering
6) 3 sudu sos cili
7) 3 sudu gula
8) air asam jawa
9) garam secukup rasa
10) minyak masak

Cara-cara:-

1) Goreng ikan bilis dan kentang yang telah dihiris nipis. Tos kan minyak.
2) tumbuk bawang putih, bawang besar, dan cili kering.
3) tumis bawang putih, bawang besar, dan cili kering sehingga pecah minyak.
4) masukkan sos cili, air asam jawa, gula, dan garam.
5) biarkan sehingga kering sedikit dan sejukkan.
6) Gaulkan ikan bilis dan kentang yang telah digoreng tadi. 
7) Sedia untuk dimakan.

Friday, 12 February 2016

Jana Pendapatan Sampingan dari Rumah dan Rebut Pelbagai Hadiah Menarik.

1. InvolveAsia

InvolveAsia adalah sebuah website platform pemasaran e-dagang (e-commerce Marketing Platform) yang dulunya dikenali sebagai Shopstylers ini sangat sesuai untuk dijadikan sumber pendapatan sampingan kepada mereka yang berminat dalam bidang Affiliate Marketing ini terutamanya mereka yang berpengaruh di laman sosial seperti Blogger atau Online Influencer. 


Terdapat banyak syarikat e-dagang terkenal telah dikumpulkan dalam satu platform bagi memudahkan peniaga untuk mengakses kesemua website yang berdaftar di bawah InvolveAsia ini contohnya seperti Zalora, Lazada, Shogun, Trivago, Reebonz, dan sebagainya tanpa perlu mengakses satu persatu laman web tersebut. Hanya perlu Log In di website InvolveAsia sahaja dan boleh mula buat promosi pelbagai jenama terkenal contohnya seperti hand bag jenama Gucci, Prada, Channel, Michael Kors,dan sebagainya daripada mana-mana website e-commerce yang berdaftar di bawah platform pemasaran e-dagang InvolveAsia ini.




Pada saya, Affiliate InvolveAsia ini masih baru dikalangan blogger, jadi cepat rebut peluang jana pendapatan sampingan dengan DAFTAR SEGERA DISINI!


2. Clixsense


Klik iklan - 1 klik akan dibayar minimum $0.001 USD dan akan dapat lebih jika UPGRADE. Untuk upgrade kena bayar $17.00 USD. 

Jawab survey - Boleh melebihi $1.00 USD untuk setiap survey.

Cash out - Untuk STANDARD members minimum $8.00 USD dan PREMIUM members $6.00 USD.

Affiliate - kita akan dibayar bila kawan-kawan join Clixsense .

Pendapatan dalam USD

Pembayaran melalui Check, PayPal dan PayToo.

Jika berminat sila DAFTAR DI SINI.


3. Neobux





Neobux ni lebih kurang macam Clixsense juga. Saya baru join dalam bulan Febuari 2016 ni je. Pendapatan yang kita dapat adalah melalui berapa banyak iklan yang kita klik dari website Neobux ni ataupun dipanggil PTC iaitu Pay-to-click bagi mereka yang da biasa dengan istilah-istilah dalam bidang Internet Marketing ni.

Neobux ini bagi saya leceh sikit sebab kita kena buka website dia hari-hari dan klik iklan-iklan tersebut dan bayaran untuk 1 klik hanya $0.001 USD je. Untuk orang yang betul-betul tak ada kerja dan boleh menghadap internet 24/7 contoh suri rumah mungkin OK la. Tapi saya share juga Neobux ni dengan korang semua sebab ada je orang yang dapat hasil dari Neobux ni mungkin disimpan selama satu tahun baru Cash Out.

Untuk Cash Out yang pertama, pendapatan minimum kita mesti $2.00 USD bersamaan dengan RM8.80. Kemudian, setiap kali cash out yang seterusnya kena ada kenaikan $1.00 USD sehingga pendapatan $10.00 USD. Contohnya cash out kedua $3.00 USD, cash out keempat $4.00 USD sehingga mencapai $10.00 USD, dan setiap kali cash out yang seterusnya adalah maintain $10.00 USD. Kaedah pembayaran adalah melalui PayPal, Payza, dan Neteller.

So, kalau sesiapa yang berminat boleh DAFTAR DISINI.


  4. 8Share


Share iklan-iklan menarik dari website 8Share sama ada dalam Bahasa Melayu atau Bahasa Inggeris.

RM0.20 untuk setiap klik dan ada Bonus Point (BP) untuk tebus pelbagai VOUCER menarik.

Pendapatan minimum RM50.00 boleh Cash Out.

DAFTAR SINI bagi yang berminat.


5. DanaNiaga2u


DanaNiaga2u ni bagi saya sebuah program Affiliate yang simple je. Untuk jadi ahli hanya perlu DAFTAR dan bayar RM10 sebagai yuran. Dah nama pun Affiliate mesti lah kerjanya mempromosi pelbagai link produk selain mencari downline. Kalau tak memang tak akan ada 1 sen pun income kita.

Oh ye bila rakan-rakan daftar sebagai ahli dan bayar RM10 automatik duit yuran pendaftaran ni akan masuk ke akaun yang kita daftarkan dan tak perlu susah-susah nak daftar PayPal dan sebagainya kerana DanaNiaga2u ni menerima bank-bank tempatan seperti Maybank, CIMB, dan banyak lagi.

Kalau berminat boleh DAFTAR SINI.


6. YouthToEarn


YouthToEarn ini saya baru join (13/02/2016). Saya join sebab senang sangat nak daftar. Tak perlu nak register detail akaun kita. Sebab Payment melalui check.

Lagi best lepas DAFTAR terus dapat 20$ dan bila ada orang klik link yang kita promosikan tu kita akan dapat 5$ untuk setiap klik. Then bila jumlah duit kita dah sampai 300$ YouthToEarn akan hantar check kat kita.

So, kalau berminat DAFTAR la kat SINI.

Dekat bawah ni bukti Income saya, tapi belum Cash out lagi sebab minimum 300$. USD tau bukan dalam Ringgit Malaysia (RM).

 So, 45$ X RM4.40 = RM198.00 ni pendapatan dalam tempoh tak sampai 1 hari pun tau!

Tarikh: 13/02/2016

Best ke tak?

Lagipun kalau join tak rugi apa-apa pun sebab tak ada sebarang yuran pendaftaran dikenakan cuma kalau tak SING IN dalam masa 30 hari semua pendapatan kita BURN. So, lepas da SIGN UP buat la note kat mana-mana supaya tak lupa.

Ini review terbaru saya, YouthToEarn ni BETUL ke BOHONG?. Boleh baca entry dan komen-komen dari pembaca Blog saya. Saya sengaja tak nak padam apa yang saya tulis dalam entry ni atas sebab-sebab tertentu. So, sila baca untuk  dapatkan maklumat lanjut ye.


7. WOOP

WOOP ini singkatan dari perkataan Women of Opinion. Tugas kita mudah je cuma jawab setiap survey.



Survey pula ada 2 jenis; Daily Mission dan Big Mission. Daily Mission ni point dia kecil je, so kalau nak mata ganjaran yang lebih besar better buat Big Mission.


Mata ganjaran ni kita boleh tebus macam-macam barang yang mana barang tersebut lebih kepada keperluan harian. Sesuai untuk suri rumah yang nak tolong ringankan beban suami tu.

Antara jenama barang adalah seperti Softlan, Colgate, Joy, Sony, Betadine, dan sebagainya.


Menarik tak? Menarik sangat kan. Kalau berminat boleh DAFTAR KAT SINI SEKARANG JUGA!


8. Affiliate Klikjer.com



Klikjer ni agak popular di kalangan Blogger dan memang da ramai Blogger jana income dengan Klikjer ni. Kebanyakan produk dari Klikjer ni adalah dalam bentuk eBook dan sesuai untuk dijadikan sebagai penduan kepada mereka yang memerlukan.

Sebagai contoh, jika seseorang tu merasakan duit gajinya sentiasa tak cukup mungkin sesuai baca eBook Rahsia Rezeki ni sebagai rujukan.




Dan ataupun mungkin ada yang baru nak berjinak-jinak dengan pelaburan emas secara serius boleh rujuk eBook Rahsia Usahawan Emas ini.


 


Tugas kita sebagai Affiliate Marketer adalah promote je produk-produk daripada syarikat pengiklanan yang kita daftar dan kalau ada yang berminat atau senang cakap rezeki kita murah mungkin ada pembeli eBook tersebut dan dari situ la kita akan dapat komisen dari kerja-kerja mempromosi link-link produk tersebut.

DAFTAR SINI bagi yang berminat.


9. Join Giveaway

Kalau suka barang FREE boleh sertai Giveaway dari mana-mana blog sebanyak yang mungkin.

Giveaway ni selain berkemungkinan boleh menang pelbagai hadiah dari penganjur kita juga dapat berkenalan dengan ramai Blogger-blogger baru dan lama sambil tambah follower blog bagi memudahkan kita untuk buat networking ataupun blogwalking. Blogwalking ni penting untuk kekalkan visitor blog.

Gold Giveaway #1 by Qiya Saad Powered by Sayap Infiniti Network ini adalah satu Giveaway yang saya jalankan di blog saya ini dan ianya masih berlangsung sehingga 14 Jun 2016. Kalau nak tahu hadiah apa yang menarik untuk Giveaway ini sila la klik link kat atas tu.


Sebenarnya banyak lagi lubuk DUIT dari Internet yang dah ramai orang tahu tapi cukuplah yang ni dulu sebagai sumber pendapatan untuk mereka yang baru berjinak-jinak nak tambah pendapatan sampingan dari rumah sambil menikmati pelbagai hadiah menarik yang boleh diperolehi secara percuma.