Followers

Monday, 19 September 2016

Revolusi Make-up Asas 2016

Dah lama aku tak up entry pasal make-up kan...hari ni tiba-tiba plak datang idea nak buat comparison make-up muka sendiri...kalau kita suka buat perbandingan kita akan tau apa improvement yang kita capai dan apa kelemahan yang perlu diperbaiki...ececeh...macam ayat movitasi je kan...hahahaha..

Alrite, jom kita belek-belek muka aku sat na...5 gambar terbaru ni adalah gambar hari ni, semalam, dan kelmarin. Sekarang ni aku tengah bermain dengan teknik contour dan juga highlight. Tujuannya untuk shape kan muka. Bagi nampak ada macam-macam effect contohnya cengkungkan muka, mancungkan hidung, dan macam-macam lagi. 


Revolusi Make-up Asas 2016


Revolusi Make-up Asas 2016


Revolusi Make-up Asas 2016


Aku pun tak habis explore lagi pasal make-up ni. Biasa aku explore kat Youtube je. Lain yang diorang tunjuk, lain yang aku buat. Hahaha...peduli apa aku!


Revolusi Make-up Asas 2016


Revolusi Make-up Asas 2016


Revolusi Make-up Asas 2016


Revolusi Make-up Asas 2016


Revolusi Make-up Asas 2016


Revolusi Make-up Asas 2016


Make-up ni boleh menampakkan kelainan kat muka kita sebenarnya. Yang tak cantik pun boleh nampak cun sangat. Tengok la gambar aku yang separuh original tanpa make-up ni. Da macam zombie pun ada aku tengok. Seram kot kalau tengok tengah-tengah malam. Muka macam tengah menagih kasih sayang je...hahaha...


Revolusi Make-up Asas 2016




Revolusi Make-up Asas 2016





Revolusi Make-up Asas 2016


Revolusi Make-up Asas 2016


Revolusi Make-up Asas 2016


Ni lebih kurang macam revolusi make-up asas yang aku belajar sepanjang tahun 2016 ni. Akan datang inshaallah aku akan perkemaskan lagi teknik-teknik make-up yang aku pelajari. Orang kata buat apa-apa pun mesti ada kesungguhan kan. 





Biar sesuatu yang kita buat tu nampak kecil dari sudut pandangan orang lain tapi impaknya besar pada diri kita sendiri. Dan senang cakap biar sesuatu perkara yang kita buat tu ada hasil. Tak rugi masa!

2 comments: