Followers

Sunday, 28 August 2016

Tingkatkan Tahap Kesihatan Dengan Shaklee Vita C Sustained Release

Aku ingat bila lepas aku melompat masa main trampoline kat EnerZ Indoor Extreme Park hari tu boleh cepat sihat la. Rupanya tak.

Target aku hari ni boleh la aku bagi pencerahan kat prospek aku berkaitan dengan perancangan kewangan untuk masa depan diorang.

Tapi malangnya setiap kali aku cakap mesti berselang seli dengan batuk yg aku kira kronik jugak la kalau sampai tahap macam ni.

Datang balik penyakit lelah aku yg aku ingat da sembuh sebab konsisten makan vitamin hampir setengah tahun.


Tingkatkan Tahap Kesihatan Dengan Shaklee Vita C Sustained Release


Dulu aku memang selalu demam dan batuk yg berterusan. Sampai manager aku suruh datang kerja pakai mask. Suhu air cond pun dia naikkan sampai 30 darjah.

Lepas tu aku try makan Vitamin C Sustained Release Shaklee. Bila konsisten makan suplement memang tahap kesihatan aku bertambah baik.

Jarang la aku demam teruk sampai macam sekarang ni. Kalau demam pun sekejap. Sehari dua da sihat semula.

Sebenarnya aku tak percaya pada supplement sebab tu aku tak makan supplement. Tapi bila keadaan kesihatan aku jadi teruk macam ni aku teringat semula macam mana aku boleh sihat dan tak batuk teruk lagi macam sebelum ni.

Aku cuba fikir macam mana nak kembalikan tahap kesihatan aku sebab aktiviti temujanji aku dengan prospek-prospek yg sedang mencari jalan penyelesaian untuk masalah kewangan mereka semuanya terpaksa ditangguhkan.

Bila fikir dan terus fikir. Satu je yg terdetik dalam kepala aku. Memang Shaklee Vita C Sustain Released la satu-satunya supplement yg sesuai dengan darah jenis AB aku ni.

3 comments:

  1. Alhamdulillah, sebenarnya Vitamin C ni bantu kuatkan imuniti badan kita. Sebab tu bila kita makan, cepat je ok.

    wawa akan up dose bila datang tonsil. Biasa ambil 2 biji, kalau rasa sakit tekak perit nak telan tu, cepat2 ambil 3 biji. dan air masak kena minum 3 liter lebih. lagi cepat kesannya..")

    ReplyDelete
  2. Serius bagus sgt vitamin c ni. Saya pun amik double dos bila kena flu.

    ReplyDelete
  3. Heheh. saya tak amalkan vitamin c. mak tak bagi. wwuuwuwu

    ReplyDelete