Followers

Wednesday, 20 July 2016

Althea Korea - Sempena Sambutan Ulang Tahun Yang Pertama (AltheaTurns1)

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Hari ni 20hb Julai 2016 adalah sambutan ulang tahun yang pertama buat gedung barangan kecantikan  online dari Korea atau K-Beauty iaitu Althea. So, let's wish HAPPY BIRTHDAY to Althea. Althea already turns 1 this year. Yeah!


Althea Korea, Althea Malaysia, Qiya, Qiya Saad, Altheaturns1
#altheaturns1


Althea Korea, Althea Malaysia, Qiya, Qiya Saad, Altheaturns1
Happy Birthday to ALTHEA ( #altheaturns1 )


Actually aku ni bukan la pandai sangat beli barang secara online, lagi-lagi barang kosmetik atau produk kecantikan..mesti nak kena belek dan fikir banyak kali baru beli..tapi disebabkan brand produk-produk yang di jual dari website Althea ni banyak yang popular contohnya Skinfood, Innisfree, W.Lab, The Face Shop, dan macam-macam lagi sebab tu la misi shopping online aku BERJAYA! 




Kalau shopping online apa benda yang paling penting korang rasa? Kualiti produk? Off course la kena fikir kualiti dulu then baru boleh decide nak beli barang apa kan...Selain kualiti produk kecantikan K-Beauty dari Althea ni, servis penghantaran pun kena ambil berat jugak. Bagus ke tak delivery service dia...yang tu kena fikir..tapi kalau shopping kat Althea jangan risau sebab tempoh penghantarannya sangat pantas tapi bergantung juga la pada barang yang korang order. Kalau barang ready stock tak lama, 2 3 hari da sampai ke doorstep korang..Tapi kalau stok tak standby dekat Althea Malaysia mungkin barang yang korang order tu lambat sikit dapat sebab diorang shipping dari Korea. Macam contoh gambar bungkusan kat bawah ni..aku order hari Isnin, Jumaat da sampai..tu pun tolak cuti raya puasa 6 & 7hb Julai 2016 hari tu..cepat kan delivery Althea ni..


Althea Korea, Althea Malaysia, Qiya, Qiya Saad, Altheaturns1


Nak tau produk apa yang aku pilih? Aku shopping tak banyak pun..3 barang je dengan harga yang sangat-sangat berpatutan cuma RM158 je untuk produk dari jenama Skinfood, Innisfree, dan W.Lab. Nak tau barang apa yang aku beli dari Althea ni korang boleh tengok dekat bawah..dan ada 2 barang FREE gift dari brand Innisfree iaitu green tea cleansing foam dan the green tea seed serum. Tak sabar nak pakai!


Althea Korea, Althea Malaysia, Qiya, Qiya Saad, Altheaturns1
Produk kecantikan jenama Innisfree, W.Lab, dan Skinfood dari Althea.


1. Skinfood - Royal Honey Essential Emulsion


Althea Korea, Althea Malaysia, Qiya, Qiya Saad, Altheaturns1
Skinfood - Royal Honey Essential Emulsion


2. Innisfree - No Serum Blur Primer


Althea Korea, Althea Malaysia, Qiya, Qiya Saad, Altheaturns1
Innisfree - No Serum Blur Primer



3. W.Lab - Honey Beam Soap


Althea Korea, Althea Malaysia, Qiya, Qiya Saad, Altheaturns1
W.Lab - Honey Beam Soap

Apa kelebihan kalau shopping online di Althea Korea ni? Haaa..part ni yang paling best tau..sempena sambutan ulang tahun #altheaturns1 dari 20hb sehingga 31hb Julai 2016 ni ada 3 kelebihan kalau korang shopping online dari website Althea ni..


1. Limited Edition Birthday Box + DIY Party Kit.




2. Free Goodies untuk 1,500 pembeli terawal. Sementara stok masih ada.




3. Birthday Giveaway. Pilih 3 Top Seller untuk dapatkan REBATE 100%. Rebate akan dikreditkan dalam akaun.




Untuk meraikan sambutan ulang tahun Althea yang pertama ni, satu pertandingan telah pun berlangsung bermula dari hari ni 20hb Julai - 15hb Ogos 2016. Caranya senang je, shopping barang-barang kecantikan K-Beauty kegemaran korang dari website Althea Korea di my.althea.kr ni then bila pesanan korang da sampai wish la happy birthday to Althea dengan hash tag altheaturns1 (#altheaturns1) dekat Instagram dan korang mungkin berpeluang memenangi hadiah menarik seperti Macbook Air, IPad Air 2, iPhone 6s, Galaxy S6 Edge, Canon EOS M10 Selfie Camera, kredit Althea, dan hamper barangan kecantikan dari Althea. Jumlah keseluruhan hadiah untuk dimenangi adalah KRW10,000,000. WOW! Banyak tu...



So, apa tunggu lagi? Jom la shopping barang-barang penjagaan kulit dan alat-alat solek yang berjenama dari KOREA hanya di Althea! dan rebut peluang untuk memenangi pelbagai hadiah menarik dari #altheaturns1 CONTEST!!!

6 comments:

  1. yeayyyy i got tooo
    best giler lah hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Congrats! Memang best pun..rasa remaja gitu sebab semua pink..hohoho

      Delete
  2. Happy Birthday K - Beauty of Althea. Being around for one year is such a achievement and we hope that the beauty products of this firm will continue becoming even better. It is possible to get reliable thesis writing services by simply clicking on this link: Analysis Writing Service

    ReplyDelete
  3. qiya!!n ak jgk benda ni.huwaaaaa

    ReplyDelete
  4. selamat hari jadi althea.. hehe.. xlama lagi jadi duta ye.. hehe...


    ReplyDelete
  5. Hye Qiya, this is Mira from Althea. We would like to thank you for joining in our online Birthday Celebration. We hope you had fun!

    ReplyDelete