Thursday, 30 June 2016

Koleksi Baju Raya 2016 Dari SH SweetHeart

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Hai semua..macam mana dengan baju raya, da beli ke belum? Kalau da beli, fesyen baju raya macam mana yang korang pilih untuk raya tahun 2016 ni? Jubah ke baju kurung? Color apa? E eh..banyak plak tanya dia ni ye..hehehe..of course le kan..nama pun da nak raya..mana la tau korang busy sangat sampai baju raya pun terlupa nak beli..tu yang aku tolong ingatkan korang ni..

Hari ni da 25 Ramadhan..elok sangat la kalau korang cari baru raya mula dari sekarang ni. Kalau tunggu sehari nak raya takut tak ada stok yang korang berkenan plak. Baru-baru ni aku tengok dalam news paper SINAR Harian, cantik la plak koleksi jubah wanita, baju kurung moden, dan jubah lelaki dari butik online SH Sweatheart. Then aku pun tengok la dekat instagram @sh.sweetheart dengan FB SHSweetheartOfficial. Memang cantik dan warnanya kebanyakkan adalah warna terang dan ceria je.




Aku berkenan dengan jubah Salsabella Sakura ni. Cantik kan combinasi warna two tones macam ni? Kebetulan plak sekarang ni berat badan aku da turun sampai 48kg sepanjang 25 hari berpuasa ni..lagi la aku rasa ghairah je nak beli baju..yela bukan senang nak dapatkan berat badan sekarang ni tau. Kalau dulu maintain 55kg ke atas. So, sekarang ni boleh la aku pakai banyak baju raya yang bermacam-macam design..hehe..korang tengok la kat bawah ni..scroll lagi..banyak juga pilihan warna dari koleksi Salsabella ni..














Selain jubah, baju kurung moden pun ada dari butik online SH Sweetheart ni. Aku berkenan dengan Mirabella Pink Blush ni. Cantik kan? Lagipun aku da lama sangat tak ada baju raya warna pink. Tapi yang color kuning Mirabella Butterscotch kat bawah ni pun cun jugak aku rasa. Kalau korang nak pilih yang mana? Cuba bagi idea kat aku...










Untuk lelaki plak, koleksi jubah Andalusia ni sesuai sangat kalau nak dijadikan sebagai baju raya. Banyak pilihan warna yang ada dekat butik SH Sweetheart ni. Lagipun fesyen baju raya tahun 2016 ni kan trend jubah untuk lelaki. So, kena la tau peredaran zaman..ye dak?? Hehe.. Kalau nak beli offline pun boleh sebenarnya. Dekat butik vendors Nanano yang beralamat di No 66, Jalan Persiaran Zaaba, TTDI, Kuala Lumpur. Tapi sebelum pergi tu korang call la dulu tanya ada stock ke tak. Nanti pergi pergi tak ada stock frust plak kan. Kalau ada apa-apa nak tanya, ada dua nombor korang boleh contact..017-7361967 (Masliwati) dan 017-3524553 (Lydiana Rosli).
















Daie Wan Dazrin ni adalah salah seorang selebriti yang berpeluang menggayakan koleksi jubah Andalusia untuk terbitan surat khabar Sinar Harian. Nampak selesa dan bergaya je kan...






Rambang tak mata korang hari ni window shopping kat blog aku ni? Hehe.. Ni pun bukan semua koleksi baju raya SH Sweetheart tau..banyak lagi..korang boleh tengok kat Instagram dan Facebook Page diorang kat @sh.sweetheart dan SHSweetheartOfficial

Da alang-alang nak raya ni aku nak ucapkan selamat hari raya dan maaf zahir batin untuk korang semua..0-0 ye..Bye..

2 comments:

  1. Selamat hari raya...
    Memang lawa-lawa pun koleksi diorang nie..

    ReplyDelete