Followers

Tuesday, 21 June 2016

Camera Sony A6000 16-50mm (Silver)

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Hari ni da masuk Ramadhan yang ke-17, kebetulan plak cuti Nuzul al-Quran mesti ada yang duduk kat rumah je kan sambil-sambil berehat..tak pun tengah buat kuih raya. Aku pun pagi tadi sempat la jugak rebus dan asingkan isi ikan selayang ataupun ikan sardin untuk aku buat serunding. Nak buat mini popiah la konon nya..hehe.. Pastu da tak tahu nak buat apa aku usha-usha jela camera Sony A6000 16-50mm (Silver) ni. Dah lama da ku berkenan nak dapatkan sebuah kamera. Maklum jela aku ni kan suka sangat ambil gambar. Kalau ada camera digital macam ni kan nampak lebih profesional gambar-gambar aku nanti..


Sony A6000 16-50mm (Silver)
Sony A6000 16-50mm (Silver)


Sekarang ni camera Sony A6000 16-50mm (Silver) ni tengah ada offer 19%. Harga asal RM2,599.00 dan harga after discount plak RM2,099.00. Kalau nak buat monthly installment pun boleh jugak...12 bulan x RM174.92..

Geram betul aku tengok..lagi-lagi nak raya ni lagi la rasa membara je keinginan aku nak beli Camera Sony A6000 16-50mm (Silver) ni. Lagipun handphone Samsung J5 aku ni selalu je buat hal..memori asyik penuh je..dan tuannya plak malas betul nak transfer-transfer file ni..kalau la dapat Camera Sony A6000 16-50mm memang aku akan jaga dan gunakan sebaik mungkin..

8 comments:

  1. Aah kan.. dah tua2 ni malas nak mentransfer2 file ni.. haha.. ceyh dah terasa diri ini tua ka ni.. oh noo.. haha..

    Guna kamera sebenarnya mmg akan hasilkan gambar yang lagi cantik berbanding guna camera hp ni..

    Blogwalking sini, jom share apakah post pertama anda?

    Post Pertama AH di Dunia Blogging article..

    ReplyDelete
  2. pergh, ada usya2 kamera gak sekarang ni. nak jual kamera lama lumix

    ReplyDelete
  3. Betul Qiya, Vivix boleh untuk Kanser juga. ")

    ReplyDelete
  4. ini salah seorang pengidap kanser amal minum vivix..

    http://vitaminwawa.blogspot.my/2015/02/cancer-survivor-lung-tumor-pengamal.html

    ReplyDelete
  5. dulu rajin lah bwa camera digital tu
    tp skrg dah malas..senang pakai hp boleh terus up entry edit dan up kt blog

    ReplyDelete