Followers

Saturday, 7 May 2016

Percubaan Make Up Part 1

Sejak kebelakangan ni minat aku terhadap make up makin menjadi-jadi. Kalau sehari tak make up mesti tak boleh. At lease pakai yang basic-basic je contohnya compact powder dan lipstick. Itu wajib sebelum keluar rumah. Kalau tak memang hilang terus confident aku ni..yela kulit muka aku bukannya flawless pun. Banyak sangat pigmentasi..hehe..

Beberapa tahun lepas aku suka make up bahagian mata. Buat effect smokey la. Macam-macam. Tapi aku da tak ingat macam mana nak make up macam tu. Nak kena menuntut kat Universiti YouTube semula la jawabnya..hehe..




Korang tengok jela gambar-gambar makcik yang sorang ni. Walaupun simple make up tapi aku rasa cantik juga. Nice je. Sesuai la untuk majlis ringkas. Tapi jangan nak request make up kan muka korang ye. Memang hancur la nanti. Biar aku pergi join kelas make up dulu then nanti dengan sendirinya aku akan offer sapa-sapa yang rela muka dia kena make up dengan aku secara percuma sementara aku nak asah kemahiran solekan ni plak. 

Penat da tulis blog merapu merepek ni. Sekarang biar aku share minat aku dengan korang supaya minat aku ni boleh dijadikan inspirasi terutamanya bagi kaum-kaum ibu kat rumah tu. Sekarang ni kan banyak kes cerai. So, bila korang da pandai melawa suami tak ada alasan lagi nak bercerai sebab isteri tak pandai jaga diri..ermmmm..panas plak hati kalau fikir-fikir. Aku ni memang pantang betul kalau kaum aku ditindas macam tu. Haaa, apa-apa pun cuba tengok make up aku ni okey ke tak? Hihi


Make up, qiya, qiya saad


Make up, qiya, qiya saad


Make up, qiya, qiya saad


Make up, qiya, qiya saad


Make up, qiya, qiya saad


Make up, qiya, qiya saad


Alat make up aku ni kebanyakkannya jenama Silky Girl antaranya BB Cream, lipstick, lip gloss, mascara, dan yang lain macam blusher, foundation, dan eye shadow tu brand lain. Eye liner aku tak guna sebab tak pandai pakai lagi-lagi yang jenis basah tu. Memang aku surrender. Lepas ni kena bagi perhatian kat bahagian mata dengan contour plak bagi hasil make up tu nampak macam hasil kerja Make Up Artis (MUA) yang profesional. 

Okey tak sharing aku kali ni? Aku harap sangat ianya bermanfaat dan boleh jadi inspirasi untuk kaum wanita macam aku ni. Terima kasih sebab sudi singgah kat blog aku ni. Bye...

2 comments: