Followers

Saturday, 28 May 2016

Make-up, Make-up, Make-up! Tak Ada Kerja Lain Nak Buat...

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Kalau korang pernah baca entry Percubaan Make-up Part 1 ni mesti korang tahu aku tengah obses buat apa sekarang ni kan...

Lepas aku join Kelas Make-up Asas ni semangat aku terus membara nak belajar, belajar, dan belajar lagi sampai betul-betul pandai.

Paling susah nak make-up bahagian kening. Sebab tu kalau sempat aku akan cuba belajar lukis kening ni. So, hari ni aku rasa kening aku paling cantik aku pernah buat..hehehe..Ni teknik lukis kening tanpa perlu mencukur nama dia...

Make-up
Kening asal. Tanpa lukis.

Make-up
Kening asal. Tak lukis.

Make-up

Make-up

Make-up

Make-up

Make-up

Make-up

Make-up

Kening still nampak tebal lagi. So, aku kena cuba improve lagi la kan...pastu da pandai make-up kening, aku nak belajar contour plak..belajar buat shading dan highlight bagi pipi nampak cengkung, hidung plak nampak mancung macam Scarlet Johanson yang berlakon dalam filem Lucy dan Avengers tu..huhu..semua ni boleh buat kalau pandai teknik-teknik make-up yang betul...so, have fun ye...

6 comments:

  1. walaikummussalam.. hoho... lawa2.. :)
    kening asal macm ner rupanya??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih. Kening asal saya da update. Gambar yang paling atas...

      Delete
    2. ooo.. cantik juga kening asal pun.. hoho... :)

      Delete
    3. Cantik je...tapi nak kening nampak lebih kemas dan terbentuk kena la lukis..hehe..

      Delete
  2. Wah, kre ok dh tu. Boleh jdi MUA pasni qiya. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Miz Niesa. Tapi banyak lagi nak kena perbetulkan. MUA? hahaha..jauh lagi nak sampai ke tahap tu..

      Delete