Followers

Sunday, 15 May 2016

Jenis-jenis Kasut Tumit Tinggi (High Heels) Untuk Model Perempuan

Untuk jadi model catwalk, model iklan, atau model dalam majalah bukan sesuatu yang senang tapi bukan juga sesuatu yang mustahil. Yang penting kena confident je. Bagi merealisasikan impian untuk menjadi model perkara asas korang kena ada adalah sepasang kasut tumit tinggi (heels). Heels ni wajib ada sebab dalam kelas modelling asas cara model berjalan ataupun catwalk akan di ajar. Jadi wajib ada high heels dengan ketinggian 5 inci.

Ini adalah sedikit pengetahuan yang aku belajar dari Intensive Modelling Class Volume 1 dekat Ashbarz Studio hari Ahad lepas (14 May 2016). Memang seharian la aku dekat studio tu. Banyak yang aku belajar contohnya Ice Breaking dan Grooming, basic natural look make-up, cara pose yang betul, beza 'next pose'dan 'change pose', dalam 1 pose boleh mewakili lebih dari 100 pose, cara kira kalori dan diet yang betul dari pakar fitness, cara betulkan posture badan semasa berdiri dalam kawalan nafas yang betul dan fokus, cara catwalk dan pose dekat red carpet, ada dua jenis catwalk iaitu model dan beauty pegeon, dan banyak lagi.

Walaupun modelling class tu sehari je tapi aku rasa banyak sangat ilmu modelling yang diterapkan oleh cikgu modelling Kak Amy tu. Memang nampak sangat Kak Amy betul-betul ikhlas nak ajar kitorang semua supaya jadi model yang bukan saja berjaya tetapi bermaruah. Panjang plak cerita walaupun sebenarnya nak cerita tentang perkara atau barang asas yang seorang model wajib ada je. Kalau nak tau detail tentang Intensive Modelling Class tu nanti ada masa aku update entry penuh. Aku tau mesti ramai kat luar sana yang nak sangat jadi model tapi tak tau macam mana cara nak bermula jadi model ni. Sebenarnya nak jadi model tak susah just kena ikut flow yang betul. So, nanti aku cerita lagi. Sekarang korang boleh layan gambar kasut tumit tinggi ataupun heels yang ada kat blog aku ni. Kalau nak beli pun boleh. Klik je link yang yang aku sediakan kat penghujung artikel ni.

Kasut tumit tinggi (heels) warna hitam

Kasut tumit tinggi, heels, high heels, model, kasut model, qiya, qiya saad

Kasut tumit tinggi, heels, high heels, model, kasut model, qiya, qiya saad

Kasut tumit tinggi, heels, high heels, model, kasut model, qiya, qiya saad

Kasut tumit tinggi, heels, high heels, model, kasut model, qiya, qiya saad

Kasut tumit tinggi, heels, high heels, model, kasut model, qiya, qiya saad

Kasut tumit tinggi, heels, high heels, model, kasut model, qiya, qiya saad

Kasut tumit tinggi, heels, high heels, model, kasut model, qiya, qiya saad

Kasut tumit tinggi, heels, high heels, model, kasut model, qiya, qiya saad

Kasut tumit tinggi, heels, high heels, model, kasut model, qiya, qiya saad

Kasut tumit tinggi, heels, high heels, model, kasut model, qiya, qiya saad

Kasut tumit tinggi, heels, high heels, model, kasut model, qiya, qiya saad

Kasut tumit tinggi (heels) warna putih

Kasut tumit tinggi, heels, high heels, model, kasut model, qiya, qiya saad

Kasut tumit tinggi, heels, high heels, model, kasut model, qiya, qiya saad

Kasut tumit tinggi (heels) warna biru

Kasut tumit tinggi, heels, high heels, model, kasut model, qiya, qiya saad

Kasut tumit tinggi, heels, high heels, model, kasut model, qiya, qiya saad

Kasut tumit tinggi, heels, high heels, model, kasut model, qiya, qiya saad

Kasut tumit tinggi, heels, high heels, model, kasut model, qiya, qiya saad


Kasut tumit tinggi (heels) warna silver

Kasut tumit tinggi, heels, high heels, model, kasut model, qiya, qiya saad

Kasut tumit tinggi, heels, high heels, model, kasut model, qiya, qiya saad

Kasut tumit tinggi, heels, high heels, model, kasut model, qiya, qiya saad

Kasut tumit tinggi, heels, high heels, model, kasut model, qiya, qiya saad


Kasut tumit tinggi (heels) warna merah

Kasut tumit tinggi, heels, high heels, model, kasut model, qiya, qiya saad

Kasut tumit tinggi, heels, high heels, model, kasut model, qiya, qiya saad
Kasut tumit tinggi, heels, high heels, model, kasut model, qiya, qiya saad

Kasut tumit tinggi, heels, high heels, model, kasut model, qiya, qiya saad

Kasut tumit tinggi, heels, high heels, model, kasut model, qiya, qiya saad

Kalau korang perasan kasut tumit tinggi warna hitam lagi banyak dari kasut tumit tinggi warna lain kan? Untuk model newbie standby heels 5 inci warna hitam pun da cukup untuk belajar. Yang color lain tu bila da advance baru la beli. Apa pun kena minta nasihat cikgu yang ajar korang tu dulu. So kalau minat nak beli boleh klik SINI. Aku harap info ni berguna untuk korang semua. Semoga berjaya aku doakan kepada sesiapa yang berminat untuk jadi model termasuk la diri aku sendiri. 

7 comments:

  1. Cantik2 kan..tp syg SA x leh pakai dh kasut tinggi..la ni pakai sandal je..itupun x tinggi Sgt...dh berumur ni semua x leh pakai dh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak lagi yang cantik kak suria. Geram tengok. Tak apa kak, ikut keselesaan. Qiya pun tak pandai pakai heels tinggi-tinggi ni. Tapi sebab minat kena pakai la kan..

      Delete
  2. Cantik2 design kasutnye..
    ooo banyak rupanya ilmu mengenai model ni... belum pernah ketahui lagi.. hehe..

    Blogwalking sini, jemput singgah baca artikle ini ye

    Bina Blog Berkualiti site...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih singgah sini..sebenarnya ni baru sikit je yang saya kongsi kan dalam entry ni..kalau nak cerita detail maybe dua tiga hari kena ambil masa untuk publish entry..:)

      Delete
  3. tu dia, macam2 ada dan cantik2 semuanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni baru sikit je Raihanah..banyak lagi tau..kalau letak semua kat sini berpinar mata tengok..hehe..

      Delete
  4. adoi !! terliur !! cantik nye kaler merah tu !!!!

    ReplyDelete