Followers

Thursday, 5 May 2016

Fesyen Baju Muslimah Sempena Hari Raya

Bulan depan 6/6/2016 umat Islam akan mula berpuasa. Bila bulan Ramadhan hampir tiba perkara pertama yang kita akan fikir adalah baju raya. Betul tak? Sama la dengan saya ni asyik fikir baju raya je. Nak baju color apa, fesyen apa, berapa pasang, dan nak tempah dekat tukang jahit ataupun beli siap. Sejak beberapa tahun ni baju raya memang saya beli yang da siap je sebab kalau nak hantar kat kedai jahit bagi saya susah sikit la. Banyak kerja nak buat. Nak cari kain pasang, nak cari tailor, dan kena tunggu lama baru siap. Tu saya la, orang lain terpulang pada pendapat masing-masing sebab masa lapang kita tak sama. Saya ni memang super busy thats why saya prefer beli baju raya yang da siap je. Tapi sekarang sebab gaya hidup da berubah dan teknologi pun da kat hujung jari, so saya prefer beli baju raya yang siap secara online je. Banyak hari da saya window shopping dan banyak sangat baju yang saya berkenan antaranya baju fesyen muslimah macam kat bawah ni. Ni semua saya tengok kat Zalora. Rambang mata tau...


Fesyen, Baju, Muslimah, Raya, Qiya, Qiya Saad, Zalora

Fesyen, Baju, Muslimah, Raya, Qiya, Qiya Saad, Zalora

Fesyen, Baju, Muslimah, Raya, Qiya, Qiya Saad, Zalora

Fesyen, Baju, Muslimah, Raya, Qiya, Qiya Saad, Zalora

Fesyen, Baju, Muslimah, Raya, Qiya, Qiya Saad, Zalora

Fesyen, Baju, Muslimah, Raya, Qiya, Qiya Saad, Zalora

Fesyen, Baju, Muslimah, Raya, Qiya, Qiya Saad, Zalora

Fesyen, Baju, Muslimah, Raya, Qiya, Qiya Saad, Zalora

Fesyen, Baju, Muslimah, Raya, Qiya, Qiya Saad, Zalora

Fesyen, Baju, Muslimah, Raya, Qiya, Qiya Saad, Zalora

Kalau ada satu dua baju fesyen muslimah yang korang berkenan tengok dekat SINI. Banyak lagi pilihan lain sebenarnya dan baju-baju ni under menu women clothing, then pilih muslimah wear ataupun dress.

4 comments:

  1. alaaaa.. beru teringat, baju raya tak beli lagi

    ReplyDelete
  2. fiqa pun biasa beli siap2 je..sebab malas cari kain lagi satu kos upah jahit dah separuh dari harga beli baju siap..hehehe..bek beli yang dah siap je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan..jimat beli siap sekarang ni..lagipun banyak pilihan dan macam-macam fesyen ada..tinggal beli je..hehe

      Delete