Followers

Wednesday, 16 March 2016

Tutorial Cara Mudah Convert File Ke Format PDF

Assalamualaikum.

Dan Salam sejahtera.

Hai semua...

Hari ini saya nak share Tutorial Cara Mudah Convert File ke Format PDF.

Biasanya student akan hadapi masalah nak convert file ni. Biasanya student baru la...Junior...Student otai macam saya ni mesti la tau macam mana nak convert file dari format Microsoft Office ke format PDF tu..almaklum la..da senior..kalau tak tau malu kat orang je..hehe

Ok..malas nak bebel panjang-panjang..straight to the point jela ye...

Kat bawah ni adalah step-step macam mana nak convert file ke format PDF secara online.

1. Buka website https://online2pdf.com ini.

2. Klik butang Select File kat dalam picture kat bawah ni. Then pilih file yang nak digunakan tu.




3. Klik butang Convert kat bawah sekali. Ataupun kalau nak tambah file lain klik Browse.




4. Tunggu beberapa saat sementara file diproses. Bila file da siap convert ke PDF file then file tu akan auto downlod macam dalam gambar kat bawah ni.




Dah pun selesai. Senang je kan...Harap dapat bantu korang yang tengah pening kepala nak convert file tu ye...hehe..

No comments:

Post a Comment