Followers

Tuesday, 29 March 2016

Tutorial Cara Connect WiFi YES 4g ke Netbook/Laptop

Assalamualaikum.

Dan Salam sejahtera.

Hai...

Kebiasaannya kalau bab-bab benda teknikal ni mesti fail sikit. Kalau boleh buat pun kena ambil masa yang lama. Lagi-lagi kalau berkaitan dengan nak set-up set-up komputer, PC, Netbook, notebook, laptop dan smart phone bagai confirm fail...Hehehe...

So, untuk entry ni simple je nak share pasal tutorial cara connect WiFi YES 4g ke netbook ataupun laptop dan apa-apa je device yang boleh connect internet ni...

Tutorial ni saya tulis untuk rujukan diri sendiri sebenarnya sebab kali ni da masuk kali yang ketiga kena call YES 4g untuk setting semula WiFi YES 4g tu. Ni next step selepas call YES support, tapi sebab untuk setting setting ni orang YES 4g tak guide macam mana nak buat then that's why la hari ni kena rajin kan diri buat entry tutorial cara connect wifi yes 4g ke netbook ataupun laptop..hohoho..

Ok, sekarang kita terus ke step-step dia ye...

1. Klik icon internet connection dekat sebelah kanan screen netbook/laptop. Then, klik open network and sharing center.




2. Klik manage wireless networks.




3. Klik Add.




4. Klik manually create a network profile.




5. Isikan network name (nama WiFi), security type, encryption type, dan security key (password WiFi) untuk disambungkan tu. Then, klik Next.



So, da boleh guna internet sekarang...

Bye...

No comments:

Post a Comment