Followers

Thursday, 3 March 2016

Tutorial Cara Buka File WinRAR Bila WinZip Sudah Tamat Tempoh Trial

Assalamualaikum...

Dan Salam Sejahtera...

Hai semua...Dalam entry ini saya nak bercerita secara ringkas macam mana cara nak buka file yang berformat WinRAR (.rar) ini bila WinZip dah tamat tempoh trial.


Cara Buka File Bila WinZip Sudah Tamat Tempoh Trial Qiya Saad


Sebenarnya kalau korang nak tahu ini la masalah yang membelenggu hidup saya beberapa tahun ini. Semua file yang berformat .rar ataupun yang kena buka dengan WinZip ini semua saya abaikan even nota kelas sekalipun...sebabnya saya tak tahu nak buat macam mana...hahahaha..tak terfikir langsung nak cari kat Google...

Tapi disebabkan satu kitab yang femes ni..ktsmj2..tahu tak?hahaha..Kitab Teknik SEO Merah Jambu la saya terpaksa cari jalan nak buka ebook ni..Power betul kitab ni kan..Memang power sebab ada Panduan Jana Wang Di Rumah Untuk Wanita!...lagi power dari nota-nota kelas saya tu..haha..

OK..stop stop..melalut sampai ke laut da ni..Jom kita sambung balik cerita pasal cara buka file WinRAR bila WinZip dah tamat tempoh trial ni ye...

Cara-caranya korang boleh follow step kat bawah ni...

1) Right-Click kat WinRAR file tu > Extract > OK.


Cara Buka File Bila WinZip Sudah Tamat Tempoh Trial Qiya Saad


2) File yang dah bertukar ke format PDF, Word, Powerpoint tu (tak kisah la format apa pun) akan disimpan dalam satu folder baru sama nama dengan file tadi.


Cara Buka File Bila WinZip Sudah Tamat Tempoh Trial Qiya Saad


3) Open File. Semua file yang berformat WinRAR yang memerlukan WinZip tadi dah boleh di baca dalam format asal.


Cara Buka File Bila WinZip Sudah Tamat Tempoh Trial Qiya Saad


So, macam mana...boleh buka tak? kalau tak boleh juga korang download jela kat SINI dan Install kat komputer korang. Pastu buka je file korang macam biasa. 

No comments:

Post a Comment