Followers

Sunday, 3 January 2016

Resepi Sambal Mempelam Kampung Style

Assalamualaikum...

Niat hati nak tidur sebenarnya. Tapi da dekat sejam pusing kiri pusing kanan mata still tak nak lelap. So terpaksa online dulu untuk penatkan mata ni..(diulang semula..terpaksa online je ni..hehe).

Dari siang tadi lagi nak update Resepi Sambal Mempelam Kampung Style ni, tapi...banyak sangat tapi..cakap je malas sebenarnya..habis cite..hehe..

Ok, kalau nak resepi ni sila scroll lagi ye. Selamat mencuba...

Resepi Sambal Mempelam Kampung Style

Bahan-bahan:-

1) Buah mempelam
2) Cili api (saya guna lada burung)
3) Belacan
4) Garam

Cara-cara:- 

1) Tumbuk buah mempelam yang dihiris. Asingkan.
2) Tumbuk cili, belacan dan garam sekali gus.
3) Gaulkan buah mempelam yang ditumbuk tadi dengan bahan (2). Siap untuk dihidang.



2 comments:

  1. perg.. lagen ni.. suka sgt ngn sambal mempelan.. klu dapat quinin lagi terangkat

    Jom join GA cik en yang terbaru : Give Away Bernilai RM500 by Nurfuzie & Mamalink

    ReplyDelete
    Replies
    1. Quinin muda cicah garam memang sedap..tak sempat da nak buat sambal bagai..hehe
      Insyaallah saya join nanti ye..:)

      Delete