Followers

Thursday, 31 December 2015

Affiliate Rakan Komuniti Bantu Rakan Komuniti

DanaNiaga2u.com adalah Program Affiliate Referral. 
(Konsep : Rakan Komuniti Bantu Rakan Komuniti)

Percuma daftar untuk buat network dulu.



Modal Kecil, RM10 je, simpan pun tak jadi apa-apa.
Cuba program ni, macam-macam boleh dapat.

*Product diskaun (lebih RM10)
**Web iklan percuma
***Peluang Jana Income RM6,250.00 di Stage-3

Anda mahu BAYAR Rumah & Kereta bayar percuma?

Anda mahu settle hutang semua?

Cukup 3 ahli anda boleh upgrade Stage 2

Stage 1 - RM10 x 5 = RM 50
Stage 2 - RM30 x 25 = RM 750
Stage 3 - RM50 x 125 = RM 6,250
Stage 4 - RM100 x 625 = RM 63,***
Stage 5 - RM300 x 3125 = RM***,***
Stage 6 - RM500 x 15625 = RM*,***,***
Stage 7 - EXECUTIVE (Anda dapat Income dari SEMUA downline upgrade dari Stage 2 hingga Stage 6, 100% ke Bank ANDA)


Daftar sekarang, jangan sampai sedara mara atau kawan-kawan anda taja anda.

Program ini BARU DILANCARKAN...

DAFTAR SEGERA

JANA PENDAPATAN SAMPINGAN DARI RUMAH

Rahsia Blogger jana income RM6,882.00 dari satu platform affiliate! Hebat tak? Bukan blogger tahap retis pun, tapi rakan blogger ini adalah blogger sambilan yang memang dah banyak kali dapat komisen affiliate. Bukan sekali dua, dah beratus kali dah... tak terkejar saya. Almaklumlah, saya ni boleh dikira baru jugaklah dalam teknik buat duit blog menerusi affiliate. Blogger yang saya maksudkan itu ialah Mohd Fairiz. ~Hasrul Hassan~

Tuesday, 29 December 2015

Wordless Wednessday


Segmen Jom Tambah Follower



Jana Pendapatan Sampingan dari Rumah

Assalamualaikum...


Kalau dengar je Jana Pendapatan Sampingan dari Rumah mesti ada yang teruja dan tak kurang juga yang da meluat. Macam saya ni dalam kategori meluat. Meluat sangat-sangat sebab macam-macam yang ditawarkan oleh si pengajak..macam-macam janji-janji manis yang ditaburkan..akhirnya diri ini terkontang-kanting sendirian mengenang nasib yang malang..da macam dalam drama da ni..hehe


Ok, sekarang kita cerita yang real punya ye..konsep program ni adalah membantu sesama komuniti dengan hanya bermodalkan RM10 untuk pendaftaran.

Untuk pendaftaran sila klik SINI.

Komen dari otai...

Rahsia Blogger jana income RM6,882.00 dari satu platform affiliate! Hebat tak? Bukan blogger tahap retis pun, tapi rakan blogger ini adalah blogger sambilan yang memang dah banyak kali dapat komisen affiliate. Bukan sekali dua, dah beratus kali dah... tak terkejar saya. Almaklumlah, saya ni boleh dikira baru jugaklah dalam teknik buat duit blog menerusi affiliate. Blogger yang saya maksudkan itu ialah Mohd Fairiz. ~Hasrul Hassan~

RM10 tu sekejap je habis..kalau niat sedekah dapat juga pahala..lagipun RM10 je kan..pejam mata je..tapi kalau rasa sayang sangat RM10 tu ataupun takut kena tipu lebih baik hidup susah dan jangan fikir lagi untuk Jana Pendapatan Sampingan dari Rumah ni. Ok bye...

Pencarian Top 5 Blogger

Assalamualaikum

*tekan banner untuk join

Tag rakan : Dunia Cik Akak
Nama panggilan dalam blog : Qiya Saad
Tempoh pengalaman berblogging : 2 tahun

Sunday, 27 December 2015

Press Release: X Brand Ambassadors Search Malaysia 2016 (XBAS Malaysia 2016)


Slogan:" Your Problems, Our Solutions"
Total price of more than RM 6000.00 worth of 3Bskin products giving out for 3Bskin Ambassadors Search. 


10th Dec 2015, Kuala Lumpur Malaysia - 



A national selection of 3Bskin Brand Ambassadors (3Bskin BA) have reached the final stage.  100 selected participants will be given samples for their feedback.  After having gone through months of selection, The final selection is scheduled to kick off from 15th of Dec To 31st of Dec 2015.  3 out of 7 types of 3Bskin samples will be given out for testing. There are Detox Mask, Hydrating Mask & Scrub Mask. 



The result of this selection will be announced in early of Jan 2016 in conjunction with the official launch of  X Brand Ambassadors Search Malaysia 2016 (XBAS Malaysia 2016). 20 selected 3Bskin BAs will be invited to the XBAS Malaysia Press Conference (PC) and 3Bskin Soft Launch PC (End of Jan or Feb 2016)



What is the definition of 3Bskin BA search? 
  
“This is a selection of candidates who can talk favourably about 3Bskin Brand or Products  and by word-of-mouth, pass on the positive messages about the brand to other people” 


 XBAS Malaysia 2016 (X Brand Ambassadors Search Malaysia 2016)
"An X Brand Ambassadors is known as a positive spokesperson, opinion leader or a community influencer, appointed as an internal or external personnel to boost product/service sales and to create brand awareness" 


The selected participants of 3Bskin BA will be given the opportunity to showcase their abilities and talents which includes advertising & promoting in social media & events building up until the XBAS Malaysia 2016 grand finale which will be held sometime June. The venue for the aforesaid event will be further updated. 

3Bskin BA selection is done through FB.
More than 200 participants join & 100 will be selected in the final selection. There’s delay in selection is expected Due To postponement in 3Bskin’s production as high level of product quality assurance and checking are conducted before they are introduced to the market. 

The selection is organised by MMK, Miss Malaysia Kebaya Organizer. With the full Support of a team of dedicated sponsors and partners, it is trusted that the 3Bskin BA Search & XBAS Malaysia 2016 will be able to run successfully. 


3Bskin BA Search are open to all Malaysians from different races, unisex & aged between 21- 40 


Conditionally, new participants must select the Like button on the Facebook pages of 3Bkin & XBAS Malaysia 2016. All information will only be updated on the following 2 FB URLs:



Samples & instructions will given out before 15th Dec 2015 




14 days are given to:
1.Try 3Bskin Signature Products  sample 
2. Take photo with product application 
3. Give testimonial (Short & Simple) 
4. Participants may take 1minute short Video (Not Compulsory) 

From the photos and comments/testimonials or videos, we will select 25 3BSAs, one or more will be our official 3BSAs.  All information are required to be sent back to the organizer before 31st of Dec 2015. Result will be announced in early of Jan 2013 @ 3Bskin FB & XBAS Malaysia’s FB. 

Attention: Jason Hee 
PM or WhatsApp 012-9211486 or Email missmalaysiakebaya@yahoo.com



The scores in Judging are based on their photos with product, testimonial & some with video 

* 3BSkin owner will have the final say of their ambassadors* 

We will open to the public for the judging of participant with the most Likes, Most Creative Photo, Best Selfie, Best Testimonial & Best Video .


25 out of 100 will be selected as 3Bskin Brand Ambassadors (Each selected 3Bskin BA will be getting Products Worth More Than RM 150.00)

Best 5 selected 3BSAs will get the full range Of 3Bskin products worth more than RM 500.00 Each


1. Most Likes  
2. Most Creative Photo
3. Best Selfie 
4. Best Testimonial 
5. Best Video 
(Those Who Send Short Video)  

3Bskin Selected BA will not only be Getting Free Products, Advertise, Feature Photos With 3Bskin Product on Paid Social Media but will also be rewarded a Paid Job, Business Partnership Opportunities & Job Offer *T & C Apply

Introduction of 3Bskin company 

~ WHO IS 3BSKIN? 
A skincare product online store found & owned by June Hee, A 25 years young girl who pursues her passion and lives her dream in health & beauty industry. The products are distributed & marketed by Three Bskin Enterprise. 

~ WHAT Is 3BSKIN?
Products offering premium yet affordable price. Products made from high quality & fine ingredients tailor for asian skin especially for the youth categories.  Products feature unique, eye catching packaging appeal to young & trendy consumers for both female and male. 

~ WHEN IS 3BSKIN? 
After years of experience selling & promoting others beauty products online, The founder realises the important to satisfy customers is to secure the best brand loyalty, custom tailored, controlled, competitively priced and product exclusivity, The Only Way Is to Create Her Own Brand Products and Trade Mark 3Bskin In Sep 2015 

3Bskin Products are expected to soft launch in Jan 2016


~ WHY 3BSKIN ? 
The brand name was derived from 3 Magic Words Bouncy, Brighten, Baby skin To Form 3Bskin.
Our product concept is to produce products with effective solutions to skin problems, quality but inexpensive, 
feature unique, eye catching packaging yet simpler and easier to use. Our vision is to offer our customers experience our innovative products with surprising & effective results.


~ HOW 3BSKIN ? 

Product formulated in France & go through years of research, development & manufacture by one of top OEM (Original Equipment Manufacturer) In Malaysia with certified GMP (Good Manufacturing Practice) & Approved By Ministry of Health.


Introduction of 3Bskin Products: 


1. Detox Mask 
2. Hydrating Jelly Mask 
3. Diamond UV SPF35+++ 
4. Cleansing Milk 
5. Toner 
6. Enzyme scrub  
7. Serum 

~ WHERE IS 3BSKIN? 

You can visit us 







More information will be release In the 3Bskin Press Release & Soft Launch in early Jan 2016.


Friday, 25 December 2015

Peraduan Dashing

Dashing adalah satu jenama penjagaan peribadi yang tidak asing lagi untuk jejaka yang gemarkan penampilan menarik, kemas, dan segar sepanjang hari. Untuk yang aktif bersukan Dashing adalah antara pilihan terbaik yang ditawarkan dipasaran.

Untuk maklumat pengguna setia produk Dashing ini, sejak 1 Julai 2015 Dashing telah menganjurkan peraduan. Tarikh tutup penyertaan adalah 31 Disember 2015.


Untuk sertai peraduan Dashing ini sila klik banner diatas.

Antara hadiah-hadiahnya adalah seperti di bawah ini.

-11 Pemenang bertuah ke Manchester untuk 6 hari 5 malam ditaja sepenuhnya.

- Lawatan ke kem latihan City Football Academy untuk 3 hari termasuk latihan 3 hari bersama akademi.

- Berpeluang untuk mendekati pemain pasukan utama Manchester City FC, serta lawatan ke Stadium Etihad.

- Tiket VIP untuk menonton secara lansung perlawanan antara Manchester City FC dan Manchester United pada 19 Mac 2016.

Cara penyertaan: 

- Beli mana-mana produk Dashing atau Elite sebagai bukti pembelian.

- SMS sebelum 31 Disember 2015.

Tuesday, 22 December 2015

3BSKIN X Brand Ambassador Search Malaysia 2016

"Your problems, our solutions", that's the slogan of new upcoming brand of skincare product that will be launched on early 2016 in a huge event which a lot of bloggers are invited namely X Brand Ambassador Search Malaysia 2016.


The launching event was invited 100 selected participants out of more than 200 participants. The selection process takes a few months in order to get most suitable candidate for this 3BSkin product ambassador. After the selection process the product will be send to them so that they can try and review the product before 31st December 2015.


So, I'm one of the lucky and selected blogger which have been invited by the organizer Jason Hee Jee Pin the founder of Miss Malaysia Kebaya.



Product details:

Upper layer: Enzyme Scrub Mask
Bottom layer: Hydrating Jelly Mask

1) Enzyme Scrub Mask

Function:
The gentle purifying granules helps exfoliate skin and effectively lifts away pore-clogging impurities, dead skin cells and oil creating smooth, soft healthy looking skin. This dual-action, purifying treatment decongests, detoxifies and refines revealing a polished, flawless complexion. Contains bromelain obtained from pineapple a proteolytic enzyme which dissolves dead cells.

Key Benefits:
- Remove dead skin
- Detoxifies & Refining
- Moisturizing & softening
- Shinning & brightening

Direction:

Apply a generous layer to your face and neck with your fingertips after cleansing and toning. Leave for 5 to 15 minutes. Then gently scrub in circular motion with your wet finger followed by sponge off with warm water.

2) Hydrating Jelly Mask

Function:
Recommended for oily and blemish prone skin types. It replenishes, restores, and revitalizes the skin with intense moisturizing ingredients. Skin becomes visibly refined and resilient while the appearance of fine lines and wrinkles are diminished. It transforms your skin into dewy, soft and fully moisturized. Regular weekly application keeps skin plump and helps protect against dryness.

Key Benefit:
-Extra Hydrating
-Cooling Sensation
- Moisturizing
- Whitening & Balance uneven skin tone
- Reduce Redness
- Anti irritated

Direction:
Apply in the evening after cleanser, toner and moisturizer steps. Portion appropriate amount on nose tip, cheeks, forehead, and chin, and enjoy the scent for about 3 seconds. Gently spread over the face from inner to outer part along the skin texture. Go to sleep after the product is absorbed without rinsing off (Rinse only on the morning after) or you can rinse off in 15-20 mins if you are sensitive skin. Use once or twice a week. 

Follow the below steps for optimum results:
1) Clean your face with your own cleanser
2) Use the enzyme scrub mask (rinse off or leave on for 15mins)
3) Continue on with applying hydrating jelly mask (rinse off in 15-20mins)


Why this product use the name of 3BSkin? 3BSkin means Bouncy, Brighten, and Baby skin.

That's all the short introduction on this new upcoming skincare brand that I can explain. You can browse more informations provided by Google. Thanks!

Saturday, 19 December 2015

Resepi Ayam Masak Halia Chinese Style.


Bahan-bahan:-

2 ketul ayam
5 ulas bawang putih
2 inci halia
Sos tiram
200ml air
4 sudu minyak masak
Garam secukup rasa

Cara-cara memasak:-

1) Daging ayam dipotong sederhana besar.
2) Masak ayam dalam kuali tanpa untuk keringkan air basuhan ayam tersebut.
3) Bubuh 2 sudu minyak dan biarkan kulit ayam sedikit garing.
4) Tambah 2 sudu minyak lagi, ketepikan ayam untuk menumis bawang putih yang ditumbuk dan gaul bersama ayam tadi.
5) Masukkan halia yang dipotong halus secara memanjang dan tambahkan air sebagai kuah. Tutup kuali seketika untuk empukkan ayam tersebut.
6) Tambah sos tiram dan garam secukup rasa, dan biarkan seketika untuk pekatkan kuah. 
7) Siap untuk dihidang.

Friday, 18 December 2015

Origami Bunga Ros diperbuat daripada Tisu Kleenex

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Hujung-hujung minggu ini dapat bersantai-santai kat rumah memang best. Tapi kalau masa yang terluang tu tak dimanfaatkan rugi juga kan. 

Tadi sempat jenguk-jengok blog Namee Roslan saja tengok apa yang best ada dalam blog dia dan terjumpalah satu entry origami bunga ros yang diperbuat daripada 3 helai tisu jenama Kleenex 'The Power of Scent'. Tisu baru ni sangat lembut texture dia dan wangi baunya mengikut apa yang ditulis oleh Namee Roslan. 

Hasil dari jengah-menjengah tu dapatlah sekuntum bunga ros putih yang cantik sangat-sangat macam dalam gambar di bawah ni.

Thursday, 17 December 2015

Mini Giveaway - Saya Nak Topup

"Mini Giveaway - Saya Nak Topup"
klik banner - join
Syarat-syaratnya :-
  • Follow blog 
  • Buat entri bertajuk "MINI GIVEAWAY - SAYA NAK TOPUP"
  • Copy coding yang disediakan & paste kan dalam ruangan HTML
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini 
  • Giveaway berlangsung 18.12.2015 - 25.12.2015
  • Giveaway tamat 25.12.2015 jam 11.59 malam
  • Pemenang dinilai melalui RANDOM.ORG


Lunch at Mohd Chan Kota Kemuning Shah Alam.

Assalamualaikum...

Haa..baru hari ni sempat share gambar-gambar lunch dengan officemate dekat restoren Mohd Chan kat area Kota Kemuning Shah Alam. Dalam 15 minit dari office.






Menu yang saya order simple je nasi goreng seafood (RM8.90) dan ice lemon tea (RM3.90). Ice lemon tea ni memang favourite saya. Sedap sangat-sangat...hehe...





Saturday, 12 December 2015

Shaklee: Sustained Release Vita-C Plus

Assalamualaikum...

Hari ni tiba-tiba rasa macam nak review product. Sebelum ni memang susah sangat-sangat saya nak percayakan satu-satu produk supplement tu lagi-lagi nak mencubanya memang jauh sekali. Tapi lain pula jadinya dengan produk Shaklee Sustained Release Vita C Plus ni. Saya da lama teringin nak cuba dan selalu cari info pasal produk Shaklee ni tapi tak juga consume sampai la saya terbaca pasal produk ni dalam blog Namee Roslan. Saya terus cari pengedar Shaklee. Tanpa fikir panjang lagi terus je saya beli.


Masa tu kalau tak silap saya dalam bulan 6 hari tu masa bulan puasa saya mula makan supplement ni tapi saya makan tak consisten. Kadang makan kadang tak. Tapi sejak sebulan ni saya selalu makan kalau skip pun jarang sangat. So hasilnya saya rasa agak puas hati sebab sebelum ni saya ada masalah kesihatan yang agak serius yang mana antibodi saya tersangatlah lemah. Saya selalu je demam sampai tak larat nak pergi kerja. Tapi sejak da konsisten ambil supplement Shaklee Vita-C Plus ni alhamdulillah saya da lama tak demam dan badan pun rasa lebih bertenaga. 


Ramai yang cakap Shaklee Vita-C Plus ni dapat membantu pemulihan dan pembaharuan sel kulit tapi saya belum layak untuk bagi testimoni berkenaan dengan perubahan kulit sebab kulit muka saya memang bermasalah dan mungkin memerlukan masa yang lama untuk dipulihkan sepenuhnya. Saya akan cuba kongsi lagi pengalaman saya bersama Shaklee dimasa akan datang.


Terima kasih kerana sudi singgah di blog saya ni. Untuk maklumat lanjut berkaitan produk kesihatan Shaklee sila kunjungi blog khas saya iaitu Qiya Beauty yang saya tulis berdasarkan pengalaman saya bersama Shaklee.

Resepi Ikan Kerisi Masak Merah dan Sayur Campur Kiub Ayam Knorr

Assalamualaikum...

Hai untunglah hari ni berasap juga dapur makcik...hehe. Tapi disebabkan da lama sangat tak masak so saya masak yang simple-simple je..yang susah-susah macam nasi ayam ke nasi tomato ke memang tak pandai pun sebenarnya..hahaha..Ini jela yang termampu. Ok hari ni saya nak share resepi ikan kerisi masak merah dan sayur campur kiub ayam Knorr. Seterusnya sila scroll lagi ye...


Bahan-bahannya macam yang dalam gambar-gambar ni ye. Gambar yang atas tu untuk ikan kerisi masak merah dan gambar yang dekat bawah ni untuk sayur campur. Sikit je bahan-bahannya. Untuk dapatkan full recipes sila scroll lagi ye. 


Resepi pertama

Ikan Kerisi Masak Merah


Bahan-bahan:-

1) Ikan kerisi
2) Garam 
3) Kunyit serbuk
4) Cili kering yang dikisar
5) Bawah putih dan bawang merah yang dikisar
6) Sos cili
7) Air asam jawa 
8) Gula
9) Air

Cara-caranya:-

1. Goreng ikan kerisi yang telah digaul dengan garam dan kunyit separuh masak.
2. Tumiskan cili kering serta bawang putih dan bawang merah sehingga pecah minyak.
3. Bubuh sedikit garam dan air asam jawa.
4. Tambahkan sos cili separuh botol.
5. Tambahkan 2-3 sudu gula. Kalau pekat boleh tambah sedikit air.
6. Agak-agak kuah dah masak boleh masuk ikan kerisi yang telah digoreng tadi. Biarkan mendidih seketika dan sedia untuk dihidang.

Resepi ke-2

Sayur Campur kiub ayam Knorr.


Bahan-bahannya:-

1) Sayur kobis
2) Putik jagung
3) Bawang putih dan bawang merah dihiris
4) Bebola ikan
5) Kiub ayam Knorr
6) 500ml air
7) Secubit garam

Cara-caranya:- 

1. Tumis bawang putih dan bawang merah dengan sedikit minyak.
2. Masukkan kedua-dua jenis sayur kedalam kuali.
3. Tuangkan sedikit air dan perasakannya dengan secubit garam. Sedia untuk dihidangkan.

Selamat mencuba! 

Friday, 11 December 2015

Lamb Chop Pak Hailam Kopitiam

Kalau sebut je Pak Hailam Kopitiam dalam kepala ni teringat Lamb Chop je. Sos lada hitam dia memang terbaik dan bau hamis daging kambing tu tak berapa rasa sangat. Nice taste...kena la dengan selera saya ni. Korang memang patut cuba Lamb Chop Pak Hailam Kopitiam ni.


Menu saya Lamb Chop dengan hot tea. Harganya tak mahal sangat cuma RM24.90 untuk food dan untuk beverage pula RM3.90. Total RM28.80 untuk western food kira ok la kan...

Azam Tahun Baru 2016 - New Year Countdown!


Tahun baru 2016 hampir tiba. Tinggal beberapa hari je lagi untuk kita tinggalkan tahun 2015. Memori suka dan duka pasti silih berganti. Begitu juga dengan azam tahun baru mesti ada yang tercapai dan ada juga yang terpaksa di carry forward ke tahun-tahun seterusnya. Apa pun yang pasti teruskan usaha untuk capai setiap impian itu. Jangan cepat mengalah.

Kalau cakap pasal azam, cita-cita, impian, ataupun mimpi mesti lagu nyanyian Asmidar yang berjudul Mimpi Sampai ke Bintang bermain-bermain di benak saya. Bait-bait lagu tu memang powerfull. Kalau ada kesempatan pergi pusat karaoke lagu ni memang saya akan nyanyikan. Walaupun suara tak sedap tapi boleh la setakat untuk bagi ransangan dan suntikan semangat pada diri sendiri.

Yela kita ni kan manusia biasa. Kadang-kadang kita dah usaha sehabis daya tapi apa yang kita hajati belum tertunai lagi. Tapi jangan disebabkan kita belum kecapi apa yang orang lain atau kawan-kawan kita da dapat hari ni kita putus asa ataupun hilang semangat juang untuk terus berjaya di masa akan datang. Kejayaan tu pasti ada selagi mana kita ikhlas menggunakan tulang empat kerat ni untuk berjaya.

Selain itu, ubah persepsi kita. Kejayaan tak semestinya diukur dari sudut material semata-semata. Tapi fokuskan juga dari segi emosi kita. Kalau dulu kita ni seorang yang pemarah dan suka fikir negatif tapi sekarang sikap kita dan kehidupan kita dah berubah 360 darjah itu pun satu kejayaan untuk kita. Bukan semua orang boleh merasa bahagia walaupun tak memiliki rumah mewah dan kereta mewah. Tapi kerana rasa syukur dengan apa yang ada tu membuatkan hatinya bahagia dan tenang. Akhir kata, semoga korang semua berjaya didunia dan akhirat.

Senarai Hotel yang sesuai untuk Annual Dinner area Lembah Klang