Followers

Sunday, 29 November 2015

Permohonan BR1M 2016

Assalamualaikum...


BR1M 2016...mesti ramai yang tertunggu-tunggu kan? Tambah-tambah lagi kenaikan jumlah sumbangan tu telah pun diumumkan dalam pembentangan bajet 2016 baru-baru ni.


Bagi yang tiada kemudahan internet anda boleh mendapatkan borang permohonan dan kemaskini bermula 1hb Disember 2015 dan untuk pendaftaran dan kemaskini boleh dilakukan bermula 5hb Disember 2015 ni.

Untuk maklumat lanjut sila klik link di bawah ini.

Permohonan BR1M 2016

Ads:
For shopping & saving please click links below:-
Qiya Infinity Trend | Sayap Gold (Sayap Infiniti Network) | Qiya Saad (Instagram)



Saturday, 28 November 2015

Phewit! Nak Join Bloglist arepnakbebel.com (2016) - Season 3

Hai...Assalamualaikum.

Hari ni ada orang bertuah...sebab entry dia yang simple tu buat hati saya tertarik untuk join segmen dia...macam tu la easy and simple..baru senang untuk orang yang busy macam saya ni nak join...

ok, jom saya cerita sikit pasal segmen tu ye...tajuk dia korang boleh scroll balik kat atas sebab saya malas nak repeat banyak kali...

So, kalau korang nak blog korang tersenarai selama 1 tahun dalam bloglist pengangjur segmen www.arepnakbebel.com ni klik je sini dan syarat-syarat dia simple je macam gambar kat bawah ni...

Nak join? klik sini

ok korang, have fun..and i wish nice weekends to u guys..bye..

Tuesday, 24 November 2015

Learn Mandarin Language (Beginner 1)

Hello guys...

Tonight straight to the point saya nak tulis tentang belajar bahasa Mandarin. Bahasa Mandarin ni seronok sebenarnya kalau kita betul-betul nak belajar. Lagipun bahasa Mandarin memang sangat-sangat penting sekarang ni kalau nak berjaya dalam Malaysia.

Sebab apa penting? Sebab yang utamanya ialah ekonomi negara kita sekarang rata-ratanya dimonopoli oleh bangsa-bangsa yang bertutur dalam bahasa cina (bahasa standard adalah bahasa Mandarin). Betul tak? So tak salah pun kalau kita start belajar bahasa Mandarin hari ni.

Untuk membantu korang semua saya dah sediakan kat bawah ni link video basic bahasa Mandarin macam mana cara nak sapa (greetings) orang dalam bahasa Mandarin. So check it out!

Learn Mandarin Language (Beginner 1)

FB Page: Qiya Infinity Trend

For jewellery lover please visit this website Sayap Gold for your satisfaction.