Followers

Wednesday, 3 September 2014

10 Days Challenge: Day 1 - Pictures


Hai semua..

           Untuk entry 10 Days Challenge Day 1 ni je yang sempat sy siapkan..ni gambar-gambar peribadi saya kalau tak silap dari tahun 1994 sampai la sekarang September 2014. 

            Sepatutnya saya kena siapkan report untuk Latihan Industri ni tapi disebabkan tak ada idea n tengah bosan sangat tu yang edit gambar-gambar ni..hehe..tapi sorry la tak clear sangat sebab saya guna MS Word dan Paint je..Photoshop ke yang canggih-canggih bagai tu memang tak pandai guna..hihi..



        Gambar yang first tu diambil masa umur saya 7 tahun yang pakai baju kurung tu..comot kan??saya memang comot pn..dulu,kini,dan selamanya comot..hehe..seterusnya yang baju oren duduk atas tangga tu masa umur saya 13 tahun kalau tak silap, ni dekat rumah arwah kawan baik saya yang saya sayang sangat-sangat..al-Fatihah untuk arwah.. 

        Seterusnya yang tengah pegang buku tu masa umur saya 15 tahun, gambar ni saya posing dekat dalam asrama..yang lain-lain tu masa tengah study dekat UiTM Jengka Pahang, UiTM Shah Alam, Nusa Camp Taman Negara Pahang, dan dekat rumah sewa n kampung halaman yang tercinta.

       Ok la ye, ni je untuk entry kali ni..Jumpa lagi..bye..

10 Days Challenge..tingkatkan teknik menulis..


Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Hai semua..

          Entry kali ni saya nak tulis tentang 10 Days Challenge. 10 Days Challenge ni khas untuk blogger sebenarnya. Sampai je tempat practical tadi terus check gmail and buka google+ profile sebab nak tengok entry baru dari blogger-blogger yang suka update blog.

          Godek punya godek jumpa lah entry 10 Days Challenge kat blog sallysamsaiman.blogspot.com


challenge, idea, blogger, qiya, saad, kreatif, cabaran, menulis, malaysia

          Benda alah ni sebenarnya nak memudahkan adik-adik ataupun blogger-blogger baru yang berminat untuk terus menulis blog tapi tak ada idea menarik. So, dengan adanya challenge ni boleh la korang semua update blog hari-hari lepas ni kan. Tapi maaf la ye, challenge ni tak ada giveaway sebab ni cuma bertujuan untuk suka-suka sambil memperbanyakkan entry blog dan tigkatkan kreativiti korang dalam bidang penulisan kreatif.

All the best!!!