Followers

Wednesday, 30 April 2014

Catuan air di henti serentak esok - MB Selangor



Alhamdulillah..Akhirnya catuan air akan di henti serentak mulai esok (1 Mei 2014) kata Menteri Besar Selangor dalam surat khabar Berita Harian hari ini.

Sedar tak sedar sudah hampir 2 bulan bekalan air di kawasan Lembah Kelang di catu mengikut jadual yg ditetapkan. Kalau dekat kawasan Shah Alam ni biasanya 2 hari ada air 2 hari tak ada air. Baru je hari Jumaat minggu lepas baca paper katanya catuan bekalan air akan diteruskan sehingga di beritahu semula. Tapi tiba-tiba baca paper hari ni katanya catuan air akan berakhir mulai esok.



Saya sebagai penduduk di kawasan yang terjejas ni memang happy sangat bila tahu masalah air ni akan selesai. Tapi macam biasa..jangan terlampau bersenang hati dan bertindak melulu ataupun bak kata pepatah Melayu 'Mendengar guruh dilangit air dalam tempayan dicurahkan.' Maksudnya kalau ada air dalam baldi tu jangan la buang cepat sangat ye..Simpan..sebab kita tak tahu sampai bila krisis air ni akan berakhir memandangkan seperti apa yg dapat kita dapat perhatikan contohnya cuaca sekarang pun tak menentu dan hujan pun sekejap-sekejap je..So, mestilah air dalam tempat tadahan hujan ataupun loji bekalan air tu masih tak cukup untuk menampung permintaan yg bertambah disebabkan peningkatan bilangan penduduk di negara kita ni.



Sampai sini je entry untuk kali ini..hopefully sikit sebanyak dapat berkongsi berita baik khasnya kepada penduduk sekitar Lembah Kelang ni..Sekian terima kasih..

Thursday, 24 April 2014

100 unit PC terpakai brand Acer untuk dijual.

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Disebabkan masa tak berapa mengizinkan, blog ni da macam terbiar je kan..tp nak buat mcm mana memang saya tak sempat nak update entry baru..maklumlah 23 jam kredit untuk student Engineering macam saya ni memang sibuk mengalahkan PM laaaa (hahahahaha)..mana tak nye, kalau hari-hari keje mengadap assignment yg bertimbun-timbun yg tak pernah habis tu cuba kira berapa jam je yg tinggal untuk tidur, makan, mandi, solat, and etcetera etcetera..ditambah pulak dgn jadual test yg bertindih-tindih..kalau diikutkan hati memang rasa nak quit dan cari keje je..senang cite..tapi sayang pulak rasanya sebab tak lama da nak grad..next year insyaallah..

Ok, saya tak nak membebel panjang..nanti orang bosan kan?? Sebenarnya ada kawan minta saya tolong jual kan Komputer (PC) second hand yang sebelum ni hanya digunakan untuk kerja-kerja office..condition memang ok..RAM dengan Hard Disc pun dah upgrade..harganya RM850, spec PC ada kat bawah..sila scroll dan baca sampai habis..cara penghantaran pulak, kalau sekitar Lembah Klang tu boleh hantar by hand dan siap pasangkan sekali, kalau tempat lain saya akan hantar guna Pos Laju tapi ada caj penghantaran la..kalau ada yg berminat boleh contact saya Qiya 0122668424. Tq


personal, computer, pc, acer, terpakai, shah alam, selangor, jengka, jerantut, temerloh, pahang, malaysia, subang jaya, kota kemuning

personal, computer, pc, acer, terpakai, shah alam, selangor, jengka, jerantut, temerloh, pahang, malaysia, subang jaya, kota kemuning

personal, computer, pc, acer, terpakai, shah alam, selangor, jengka, jerantut, temerloh, pahang, malaysia, subang jaya, kota kemuning


PERINCIAN SPESIFIKASI

JENAMA:ACER
MODEL:VERITON M480
BUATAN: TAIWAN

PROCESSOR: INTEL CORE 2 DUO(3.00GHZ/6MB CACHE/1333MHZ FSB)

MEMORI: 2 GB DDR 3(UPGRADABLE TO 8GB) SUPPORT DUAL CHANNEL MEMORY

CAKERA KERAS: 320GB SATA 2 HARD DRIVE

PERANTI OPTIK & FLOPPY DISK: DVD SUPERMULTIPLUS WRITER DRIVE WITH LABELFLASH & 1.44MB 3.5" FLOPPY DISK DRIVE

PAPAN KEKUNCI & TETIKUS: ACER USB KEYBOARD & USB OPTICAL MOUSE

PERANTI PAPARAN: ACER 18.5" WIDE TFT MONITOR WITH ADJUSTABLE STAND

KAD GRAFIK & AUDIO: ATI RADEON HD 4350 512MB DDR 2 WITH D-SUB/DVI/HDMI OUPUT
AUDIO: INTERGRATED HIGH DEFINITION AUDIO WITH 5.1 CHANNEL SURROUND SOUND

KOMUNIKASI: INTERGRATED 10/100/1000MBPS GIGABIT ETHERNET

PORT: STANDARD - 4 USB 2.0 PORTS,MULTI IN ONE CARD READER,HIGH DEFINITION HEADPHONE & MICROPHONE
REAR: 6 USB 2.0,PS/2 KEYBOARD PORT AND MOUSE PORT,1 EXTERNAL VGA MONITOR,3 AUDIO PORTS,ETHERNET (RJ-45) PORT,SERIAL PORT,DVI-D PORT

PRICE: RM 850.00