Followers

Thursday, 1 May 2014

Tutorial cara pasang lagu dalam blog

Hai..hari ni saya nak share tutorial yang paling simple berkaitan dengan cara pasang lagu kat dalam blog. Caranya mudah sangat, just ikut je step by step kat bawah ni ye..

Step 1
Dashboard --> Layout --> Add a gadget --> Javascript/HTML

Step 2
Pergi ke website SCM Music Player

Step 3
Pilih Skin yang korang suka dekat menu Choose Skin. Tick je kat bulatan tu..and then click Next.


Lepas tu pilih lagu yang korang suka then copy & paste URL lagu dari Youtube..then click next lagi.



Seterusnya, tick kat Auto Play dan Shuffle Playback and then klik Done.



Step 4
Copy code SCM Music Player tu lepas tu paste je dekat Javascript/HTML yang korang dah buka kat Step 1 tadi and then Save je..



Taarraaa..dah siap pun..senang kan? haaa..sekarang ni boleh lah dengar lagu kat blog korang ye..Selamat mencuba!!!


No comments:

Post a Comment