Followers

Monday, 19 August 2013

Hilang Sudah Status Glitterati

Rupanya bukan senang nak maintain status Glitterati yang di awarded oleh Nuffnang ni..Punya la bangga 2 3 hari lepas sebab baru seminggu dah join da dapat status yg blogger duk kecoh2 ni..haha..

Banyak kerja kena buat untuk maintain traffic ni rupanya..antaranya kena rajin 'mengGoogle', cari entry2 yg berkaitan dgn blogging untuk tambah knowledge tapi bukanlah kerja yg senang sebab kat Google tu bersepah maklumat yang ada..susah nak dapat yang betul2 berkualiti atau yg betul2 kita cari.

Selain cari kat Google, kita boleh dapatkan kat website yg menyediakan perkhidmatan menghantar auto traffic ke blog kita contohnya kat www.globalautosurf.com tapi mungkin ada masalah lain plak yang akan timbul..saya dah try guna system tu minggu lepas..hasilnya traffic memang banyak masuk ke blog saya sampai 200 visitors sehari tapi bila check earning Nuffnang dari blog Qiya Saad, huh hampeh!!! lansung tak ada..then bila check blog satu lagi yang saya tak ping atau gunakan system auto surf tu ada plak earning..walaupun RM0.25 je (hehehe) untuk first earning, tapi syukur alhamdulillah..ade jugak kan..

Selain itu, kena la rajin update entry..the more u blogging, the more u get (if u use correct techniques)..after that, join lah mana2 group blogger yg ada ramai members so that ur blog can be view by others..maybe ada something yg korang tulis tu menarik perhatian blogger lain kan...this is only a few tips for newbies macam saya ni..blogger yg lebih senior please advice something to improve my blog contents..

That's all for today, thanks..

1 comment:

  1. With EasyHits4U you can earn free advertising credits by surfing other website-ads from a member base of over 1.2 million accounts. Earn credits faster with a 1:1 exchange ratio.

    ReplyDelete