Followers

Monday, 5 August 2013

3 Sebab Kenapa Perempuan Rajin Memasak.

Assalamualaikum...

Sempena hari raya yang bakal tiba ini mesti ada antara korang semua yang baru pertama kali nak belajar masak ataupun yang baru berjinak-jinak nak masuk dapur. Ada 3 sebab kenapa perempuan tiba-tiba rajin memasak. Korang nak tau tak?

Yang pertama sebab dia memang minat memasak. Kedua, dah tak ada orang lain yang nak masak kat rumah dia tu sebab hari-hari mak dia tanya "kau nak masak apa hari ni?"..haha..tu maksudnya mak dia dah nak pencen memasak dan secara tak rasminya dia nak serahkan tugas tu kat korang..penat kot dari muda sampai tua memasak je kerjanya..so maksud nya korang terpaksa sebab dah tak ada orang lain yang boleh diharapkan. Yang ke-3, dia just nak masak something untuk bf dia je..mentang2 lah bf nak datang beraya kat rumah..time tu mula la nak kelam kabut..haha..

lnsyaalah kalau sempat dalam masa terdekat ni saya akan buat entry tentang Resepi Rendang Daging Cili Padi - Menu Hari Raya 2013..selamat berpuasa.. :)Resepi Rendang Daging Cili Padi - Menu Hari Raya 2013

No comments:

Post a Comment